O Moby για την Amy - iefimerida.gr

O Moby για την Amy

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Moby, ο τελευταίος καλλιτέχνης που βρέθηκε στο ίδιο line up με την Amy Winehouse, μίλησε στον Hollywood Reporter για την εμφάνιση-παρωδία της Amy στο Βελιγράδι και το θάνατό της, που συγκλόνισε τον ίδιο και ολόκληρη τη μουσική κοινότητα.

«Από τη στιγμή που κατέβηκα από το αμάξι ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Άκουγα τα γιουχαΐσματα του κόσμου πιο δυνατά και από τη μουσική» είπε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής μουσικός και πρόσθεσε: «Την είδα από το πλάι της σκηνής. Στεκόταν απλώς εκεί και πότε πότε ψέλλιζε κάτι. Η μπάντα έπαιζε σιγανά και στεκόταν αμήχανη, ενώ το κοινό δεν πίστευε στα μάτια του».

Σύμφωνα με τις περιγραφές του Moby, «η Amy ήταν στη σκηνή για περίπου μισή ώρα, έπειτα έφυγε και βρέθηκε ξαπλωμένη στα παρασκήνια με ορισμένους ανθρώπους γύρω της. Είχα τρομοκρατηθεί».

Ο Moby έχει υποβληθεί σε αποτοξίνωση στο παρελθόν και είναι καθαρός αρκετά χρόνια. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ήθελε να μιλήσει στην Amy λίγο πριν την (καταστροφική όπως αποδείχθηκε) εμφάνισή της. «Γνωρίζοντας πως είχε μόλις ολοκληρώσει πρόγραμμα απεξάρτησης, είχα αφελώς σκεφτεί να της μιλήσω πριν ή μετά το σόου για να δω αν είναι καλά ή αν χρειάζεται κάτι. Υπάρχουν πολλοί μουσικοί που περιοδεύουν, ενώ παράλληλα προσπαθούν να παραμείνουν καθαροί, και, γενικά προσπαθούμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον όπου και όποτε μπορούμε».

Η συνάντηση των δύο, ωστόσο, δεν έγινε ποτέ. Ο Moby δήλωσε πως είδε για λίγο την Amy στο ξενοδοχείο και πως «φαινόταν σχετικά καλά», παρόλο που ο ίδιος εξακολουθούσε να ανησυχεί, «όλοι επέμεναν πως η κατάστασή της ήταν πολύ καλή μετά την αποτοξίνωση». Μετά τον θάνατο της Amy Winehouse, ο Moby έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: 'Μακάρι να ήμουν σε θέση να βοηθήσω την Amy έπειτα από τη συναυλία μας στη Σερβία. Λυπάμαι'.

Όταν ρωτήθηκε αν βλέπει τίποτε κοινό ανάμεσα στην Amy και τον ίδιο, ο Moby απάντησε πως «το μόνο κοινό μας σημείο ήταν η αγάπη για το ποτό και τη χρήση ναρκωτικών». Ωστόσο, όταν το ζήτημα των ευθυνών τίθεται επί τάπητος, ο γνωστός μουσικός δεν φαίνεται να κατηγορεί τη μουσική βιομηχανία και το life style της για το χαμό σημαντικών ταλέντων σε νεαρή ηλικία.

Έχοντας υπάρξει και ο ίδιος εθισμένος στο αλκοόλ και απαγορευμένες ουσίες, θεωρεί πως κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να φτάσει σε τέτοιες συμπεριφορές και δηλώνει πως «όταν τα πράγματα φτάνουν σε τόσο τραγικό σημείο είναι εύκολο να αναζητά κανείς τους υπαίτιους. Όμως, κάθε εξαρτημένο άτομο είναι υπεύθυνο για τις αποφάσεις του και τις συνέπειές τους».

ΠΗΓΗ: Billboard Greece

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Amy Winehouse Μουσική moby
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ