Μπήκαμε στη γενική δοκιμή του Μάκμπεθ – Δείτε εικόνες από την πολυσυζητημένη όπερα που θα κάνει σήμερα πρεμιέρα

Mε κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν τη γενική δοκιμή του Μάκμπεθ του Βέρντι όσοι τυχεροί βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής. Εικόνες εκρηκτικές που αντικατοπτρίζουν τον όλεθρο και το πανηγύρι του αίματος, η ορχήστρα της Λυρικής υπό τον Μύρωνα Μιχαηλίδη σε κορυφαίες στιγμές και οι μονωδοί να αποδίδουν μοναδικά τους σαιξπηρικούς ήρωες. Η παράσταση που ήδη συζητείται όσο λίγες σε όλη την Αθήνα, κάνει πρεμιέρα σήμερα . Εμείς εξασφαλίσαμε φωτογραφίες για να δείτε πρώτοι την ατμόσφαιρα και τη δυναμική της παράστασης.

Ο Μάκμπεθ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του είδους –στην εποχή τους θεωρήθηκε πρωτοποριακό έργο- ενώ λόγω των σχεδόν υπεράνθρωπων ερμηνευτικών του απαιτήσεων αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση για τους ερμηνευτές των βασικών ρόλων.


Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει εξασφαλίσει μια διανομή διεθνούς επιπέδου. Τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσουν δύο από τους διαπρεπέστερους Ελληνες βαρύτονους κα ένας ιταλός με διεθνή καριέρα: οι Δημήτρης Τηλιακός, Αλμπέρτο Γκατσάλε και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ στον ρόλο της Λαίδης Μάκμπεθ η διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνίδα υψίφωνος Δήμητρα Θεοδοσίου και η διαπρεπής Ουκρανή σοπράνο Τατιάννα Μελνυτσένκο.

Οι ημερομηνίες των παραστάσεων: 17, 18, 19, 21, 22, 24, 25 και 26 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ