Ο χάρτης της τρομοκρατίας -Το ημερολόγιο του 2014 με τους πλέον καταζητούμενους - iefimerida.gr

Ο χάρτης της τρομοκρατίας -Το ημερολόγιο του 2014 με τους πλέον καταζητούμενους

Ο χάρτης της τρομοκρατίας -Το ημερολόγιο του 2014 με τους πλέον καταζητούμενους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των Η.Π.Α έδωσε στη δημοσιότητα το ημερολόγιο του 2014 με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του nctc αναρτήθηκαν σε ψηφιακή μορφή όλες τις επιθέσεις των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών από το 2003 καθώς και τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει.Τι αναφέρει για την Ελλάδα

Στο site αναφέρεται και η τρομοκρατία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρει: Η ελληνική εγχώρια τρομοκρατία προέρχεται από ριζοσπαστικές αριστερές και αναρχικές ιδεολογίες που αναπτύχθηκαν ως αντίδραση στη στρατιωτική δικτατορία που κυβερνούσε την Ελλάδα 1967-1974. Λίγο μετά την κατάρρευση της δικτατορίας, τα στοιχεία της ριζοσπαστικής αριστεράς σχημάτισαν δύο πλεον διαβόητες τρομοκρατικές ομάδες την 17Ν και τον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα (ΕΛΑ). Οι κύριοι στόχοι τους ήταν κεντρώοι και συντηρητικοί Έλληνες αξιωματούχοι και επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Επιπλέον κάνει αναφορά στους Πυρήνες της Φωτιάς, τον Επαναστατικό Αγώνα και τη Σέχτα Επαναστατών.

Δείτε το χάρτη ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ