Δεν ξανάγινε: Η Apple δίνει 32.5 εκατομμύρια δολάρια σε γονείς που τα παιδιά τους αγόρασαν εν αγνοία τους προϊόντα της - iefimerida.gr

Δεν ξανάγινε: Η Apple δίνει 32.5 εκατομμύρια δολάρια σε γονείς που τα παιδιά τους αγόρασαν εν αγνοία τους προϊόντα της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα προϊόντα της Apple ξετρελαίνουν τα παιδιά και τα οδηγούν σε ακρότητες που έμπλεξαν την εταιρεία -όνειρο του Στηβ Τζομπς, με τη δικαιοσύνη και την οργή των γονιών. Ετσι, ανακοίνωσε πως θα δώσει αποζημίωση ύψους 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε γονείς, οι οποίοι την κατηγορούν ότι τα ανήλικα παιδιά τους μπορούν με μεγάλη ευκολία και χωρίς τη γονική άδεια να κάνουν αγορές, μέσω των εφαρμογών της εταιρείας.

Τι συμβαίνει πραγματικά: Ξαφνικά πολλοί ενήλικες διαπίστωσαν πως είχαν χρεωθεί εφαρμογές, αναβαθμίσεις, μουσική και διάφορα προϊόντα της Apple χωρίς, όμως, να τις έχουν εγκρίνει. Τα παιδιά τους, μέσω iPhone και iPad, είχαν κάνει τις σχετικές αγορές! Κατόπιν τούτων η Apple αναγκάστηκε να κάνει τη σχετική συμφωνία με τη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ. Η επιτροπή μάλιστα είχε καταθέσει αγωγή κατά της Αpple μετά από μεγάλη κινητοποίηση γονέων.

Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Μια Αμερικανίδα αποκάλυψε ότι η κόρη της ξόδεψε περισσότερα από 2.600 δολάρια σε μια εφαρμογή και μόνον, ενώ ένας οκτάχρονος χρέωσε την οικογένειά του με 6.000 δολάρια μέσω ενός παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποζημίωση γονείς Αpple
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ