Η ποπ αλλάζει: Γιατί τα φανταχτερά σαχλά αγόρια από τη Νότια Κορέα ξεπουλάνε μετά μανίας [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Η ποπ αλλάζει: Γιατί τα φανταχτερά σαχλά αγόρια από τη Νότια Κορέα ξεπουλάνε μετά μανίας [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ποπ μουσική στη Νότια Κορέα ζει μέρες δόξας, καθώς το συγκεκριμένο είδος όχι μόνο ανθεί, αλλά έχει κατακλύσει όλη την χώρα. Η εγχώρια εκδοχή ονομάζεται K-Pop και το συγκρότημα που ξεχωρίζει όχι μόνο στην Νότια Κορέα, αλλά και παγκοσμίως, είναι οι Big Bang.

Οι Bing Bang πέρα από τις μουσικές τους επιτυχίες έχουν γίνει πρότυπα στο χώρο της μόδας και του στυλ, θέτοντας τις δικές τους τάσεις στον κόσμο.

«Το γεγονός ότι οι άνθρωποι αντιγράφουν ότι έχουμε δημιουργήσει, είτε πρόκειται για μόδα, μουσική ή χορευτικές κινήσεις και είναι έτοιμοι να τα ακολουθήσουν, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, επειδή τους προσφέραμε τόση έμπνευση. Συνηθίζαμε να μιμούμαστε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, να ντυνόμαστε σαν αυτούς, να χορεύουμε με το δικό τους στυλ. Μας αρέσει που ο κόσμος εμπνέεται από εμάς, όπως εμείς εμπνεόμασταν από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες» ανέφερε στο euronews ο Ταεγιάνγκ από τους Big Bang.

Η ποπ αλλάζει: Γιατί τα φανταχτερά σαχλά αγόρια από τη Νότια Κορέα ξεπουλάνε μετά μανίας [εικόνες&βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Το 2013, το συγκρότημα έκανε μια πολύ πετυχημένη περιοδεία στην Ιαπωνία, κερδίζοντας την αγάπη και του γιαπωνέζικου κοινού.

Δύο από τα αγόρια της μπάντας, ο Τζι Ντράγκον και ο Ταεγιάνγκ κάνουν παράλληλα και σόλο καριέρα. Το καινούργιο τραγούδι του Ταεγιάνγκ «Ringa Linga» βρίσκεται στην κορυφή του i-tunes στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ και το Μακάο, και σε επτά τσαρτ της Νότιας Κορέας. Από την άλλη πλευρά, ο Τζι Ντράγκον είναι το πιο πετυχημένο μέλος της μπάντας και βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε πιο καλοπληρωμένους καλλιτέχνες της χώρας του.

Η ποπ αλλάζει: Γιατί τα φανταχτερά σαχλά αγόρια από τη Νότια Κορέα ξεπουλάνε μετά μανίας [εικόνες&βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Η διεθνής επιτυχία της κορεατικής ποπ μουσικής έχει οδηγήσει και πολλούς καλλιτέχνες από γειτονικές χώρες να έρχονται στη Σεούλ, ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Η εκπαίδευση των επίδοξων τραγουδιστών μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια. Έχουν δημιουργηθεί, μάλιστα, πολλές σχολές με αυτό το αντικείμενο.

«Ένας αυξανόμενος αριθμός ξένων σπουδαστών, που θέλουν να ασχοληθούν με την ψυχαγωγία έρχονται στη Νότια Κορέα, επειδή εδώ υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες. Μπορούν να συναντήσουν σημαντικούς ανθρώπους στα νοτιοκορεάτικα καλλιτεχνικά πρακτορεία, αν εκπαιδευτούν σε σχολές χορού και φωνητικής, οι οποίοι διατηρούν στενές επαφές με αυτά τα πρακτορεία» επισημαίνει ο Χουάνγκ Ταέ-Γιουν, ιδιοκτήτης και δάσκαλος μιας τοπικής σχολής χορού.

Η ποπ αλλάζει: Γιατί τα φανταχτερά σαχλά αγόρια από τη Νότια Κορέα ξεπουλάνε μετά μανίας [εικόνες&βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Η K-Pop αποφέρει πάνω από όλα, όμως πολλά λεφτά. Η νοτιοκορεατική μουσική βιομηχανία είχε συνολικό τζίρο 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο ήμισυ του 2012, κάτι που σημαίνει 27,8% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Μπίλμπορντ.

Γι' αυτό το λόγο, όλοι περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο γα την νοτιοκορεατική ποπ μουσική τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νότια Κορέα ποπ μουσική Bing Bang
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ