Εξω φρενών ο Στρος Καν -Εγινε υπερσεξουαλικός και παιδαριώδης ήρωας βιβλίου

Την οργή του Ντομινίκ Στρος Καν έχει προκαλέσει ένα νέο τολμηρό βιβλίο που αναφέρεται στο σκάνδαλο με την καμαριέρα του Sofitel στη Νέα Υόρκη.Σύμφωνα με τον συγγραφέα ο ήρωας της «φανταστικής» ιστορίας παρουσιάζεται ως «υπερήφανος για την υπερσεξουαλικότητά του».

Οπως αναφέρει το «Εθνος», το επίμαχο βιβλίο του Regis Jauffret τιτλοφορείται «La ballade de Rikers Island» (Η μπαλάντα της νήσου Ρίκερς). Ο συγγραφέας επέλεξε να μην αναφέρει ονόματα- εκτός από αυτό της καμαριέρας- αλλά πως θα μπορούσε κανείς να μην κάνει τον συνειρμό; Ο ήρωας είναι ένας άνδρας που προαλείφεται για υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, με ισχυρή θέση σε μεγάλο οικονομικό οργανισμό, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό από μια καμαριέρα και συλλαμβάνεται στη Νέα Υόρκη.

Ο συγγραφέας κάνει μια περιγραφή των γεγονότων με πολύ τολμηρούς και συχνά υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, διεισδύοντας στην ιδιωτική ζωή των πρωταγωνιστών και περιγράφοντας τον Στρος Καν ως πανίσχυρο, αλλά με συμπεριφορά παιδαριώδη, χαρακτηρίζοντάς τον «περήφανο για την υπερ-σεξουαλικότητά του».
«Με την πρόφαση μιας ψευδο-έρευνας λογοτεχνικής, ο συγγραφέας δεν διστάζει να βασιστεί σε συνομιλίες απολύτως κατασκευασμένες , αντικρούοντας την ετυμηγορία της αμερικανικής δικαιοσύνης» αναφέρει ο δικηγόρος του Στρος Καν.

Ο παρ' ολίγο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, θα κινηθεί νομικά εναντίον του συγγραφέα, των εκδόσεων αλλά και ραδιοφωνικού σταθμού για δυσφήμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλίο σκάνδαλο Στρος Καν καμαριέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ