Συνελήφθη ξανά ο Κώστας Σακκάς -Ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματά του σε γιάφκα των «Πυρήνων» - iefimerida.gr

Συνελήφθη ξανά ο Κώστας Σακκάς -Ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματά του σε γιάφκα των «Πυρήνων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη ξανά, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Κώστας Σακκάς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δακτυλικά του αποτυπώματα ταυτοποιηθηκαν σε αντικείμενα που είχαν βρεθεί στην γιάφκα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

Ο Σακκάς συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος για πράξεις του άρθρου 187Α του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και κατάρτισης ένοπλης ομάδας, και θα οδηγηθεί αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών.

Είχε προηγηθεί η έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε η Εισαγγελία κατά της απόφασης του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, με την οποία ο Σακκάς είχει κριθεί αθώος για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου.

Ο Κώστας Σακκάς είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες και μετά από απεργία πείνας επί 38 ημέρες το περασμένο καλοκαίρι είχε αντικατασταθεί η κράτησή του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής εμφάνισης, κάθε Δευτέρα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, της απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Στις 7 Ιανουαρίου συνελήφθη και δικάστηκε για παραβίαση περιοριστικού όρου επειδή διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του. Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι της φίλης του για τη γιορτή του πατέρα της και επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ