Επέστρεψε στον ανακριτή ο Ευσταθίου -Θυμήθηκε κι άλλα για τις μίζες των εξοπλιστικών - iefimerida.gr

Επέστρεψε στον ανακριτή ο Ευσταθίου -Θυμήθηκε κι άλλα για τις μίζες των εξοπλιστικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον κίνδυνο της προφυλάκισής του ορατό και πάλι, μετά την έφεση που ασκήθηκε κατά του Βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο κατηγορούμενος -και εκ των κεντρικων προσώπων - στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών Πάνος Ευσταθίου, εμφανίζεται τώρα έτοιμος να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία για «ωφέλιμες πληρωμές».

Ο 83χρονος πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS, για τον οποίο εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εκ νέου αν θα πρέπει να μπει ή όχι στη φυλακή, θα επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προτίθεται να δώσει στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, στοιχεία «τροφοδότη» τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Λονδίνο, λογαριασμός ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα νέα στοιχεία που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, περιλαμβάνονται και νέα πρόσωπα που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε, όχι όμως και πολιτικά πρόσωπα, εκτός από μία εταιρεία που παραπέμπει στον Γιάννη Σμπώκο και στον Παύλο Νικολαϊδη, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΒΟ και κουμπάρο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Απολογούνται Εμμανουήλ και Μπέλτσιος

Την Παρασκευή εξάλλου, ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς απολογείται ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση «μαύρου χρήματος» (πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 εκατομμύρια ευρώ).

Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα μεταχθεί για να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σωτήρη Εμμανουήλ.

Συγκεκριμένα ο Μπέλτσιος κατηγορείται ότι διακίνησε μαζί με τρία ακόμα πρόσωπα μίζες άνω των 60 εκατομμυρίων για την υπόθεση των υποβρυχίων, μέρος των οποίων κατέληξαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο και τα 17 εκατομμύρια στον Σωτήρη Εμμανουήλ.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ