Η περιπέτεια του να ταξιδεύει κανείς με τον ...εαυτό του -Πλήρης οδηγός για μοναχικούς ταξιδώτες

Η επιλογή είναι το µεγαλύτερο plus. Εσείς επιλέγετε τον προορισµό, πότε θα τον επισκεφθείτε, πότε θα ξεκουραστείτε, ποιο µουσείο θα επισκεφθείτε. Δηλαδή είστε ανεξάρτητοι και απόλυτα ελεύθεροι.Μοναχικός ταξιδιώτης; Γιατί όχι; Απαντήστε στην πρόκληση και τολμήστε να ταξιδέψετε µόνος σας. Ο λόγος;

Τα κάνειτεόλα για τον εαυτό σας. Δεν σκέφτεστε κανέναν, δεν κάνετε υποχωρήσεις, δεν κάνετε συµβιβασµούς. Είστε ο κύριος του εαυτού σας. Μπορείτε µέχρι τελευταία στιγµή να κάνετε αλλαγές στο πρόγραµµά σας.

Συναντάτε νέους ανθρώπους και φίλους, µε τους οποίους µοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα. Η συναναστροφή είτε µε single travellers σαν κι εσάς είτε µε τους ντόπιους είναι πολύ πιο εύκολη, γιατί µόνοι είστε πιο προσεγγίσιµοι.

Τα λάθη είναι µόνο δικά σας και οι «επιτυχίες», όταν έρχονται, είναι ακόµη πιο συναρπαστικές. Έχετε ένα δωµάτιο µόνο για τον εαυτό σας, έχετε τον προσωπικό σας χώρο και δεν σας περιορίζει κανένας.

Προετοίµαστε σωστά το ταξίδι σας, έτσι ώστε να αποφύγετε κάθε ανεπιθύµητη κακοτοπιά.

Για να αποφασίσετε ποιο µέρος θα επισκεφθείτε, συµβουλεύτείτε κάποιον εξειδικευµένο τουριστικό οδηγό ή ταξιδιωτικό πράκτορα. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές -και µη- πόλεις διαθέτουν τη δική τους «Μέκκα» για τους ανεξάρτητους, µοναχικούς ταξιδιώτες από βιβλιοπωλεία και cafeς, µέχρι εστιατόρια και hostels.

Ενηµέρωστε τους συγγενείς και φίλους, σύμφωνα με το travelstyle.gr, για τον προορισµό σας. Δώστε το όνοµα του ξενοδοχείου όπου θα µείνετε, έτσι ώστε να µπορούν να επικοινωνήσουν µαζί σας ανά πάσα στιγµή.

Κάντε αντίγραφα των σηµαντικότερων εγγράφων-πιστοποιητικών που, κατά πάσα πιθανότητα, µπορεί να σας χρειαστούν. Κρατήστε τα σε ξεχωριστά µέρη, ένα στη βαλίτσα, άλλο στη χειραποσκευή κ.λπ.

Δηµιουργήστε μια λίστα µε τους κοντινότερους ανθρώπους σασ και τις επαφές σας. Δώσε αυτόν τον κατάλογο στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να ξέρουν ποιον να ειδοποιήσουν.

Βρείτε πού είναι το κοντινότερο φαρµακείο, ιατρείο, αστυνοµικό τµήµα κ.λπ. σε σχέση µε το ξενοδοχείο που θα µείνετε.

Νέα γυναίκα µόνη... ταξιδεύει!

Ποιος είπε ότι οι γυναίκες δεν ταξιδεύουν µόνες τους; Τι πρέπει να κάνετε, ωστόσο, για να νιώθετε ασφάλεια µακριά από το σπίτι σας;

Αντιµετώπιστε τους άνδρες: Στις µικρές ευρωπαϊκές πόλεις είναι περισσότερο συνηθισµένο οι άνδρες να µιλούν αγγλικά. Αν δεν τους απευθύνετε το λόγο, θα χάσετε την ευκαιρία να πάρετε πληροφορίες για το ταξίδι σας. Γι' αυτό μιλήστε µαζί τους. Μόνο προσέξτε: µε ποιον και πού. Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να τους αποκαλύψετε ότι ταξιδεύεις µόνη.

Specialist sites
Ιδού μερικά sites που εξειδικεύονται στους single travellers.

www.singlesholidays.com
www.solotravel.org
www.womentraveltips.com
www.journeywoman.com
www.bestsingletravel.com
www.independenttraveler.com
www.singlestravelintl.com
www.independenttraveler.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταξίδι ξενοδοχείο ταξιδιώτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ