Αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν έναν άγνωστο Φαραώ στην Αίγυπτο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν έναν άγνωστο Φαραώ στην Αίγυπτο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ΚΑΪΡΟ (Reuters) - Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει τα λείψανα ενός άγνωστου Φαραώ που βασίλεψε 3.600 χρόνια πριν.Ο σκελετός του βασιλιά Senebkay ανακαλύφθηκε στην επαρχία Sohag στη Νότια Αβύδου, περίπου 500 χιλιόμετρα (300 μίλια) νότια του Κάιρο, από μια ομάδα που συνεργάζεται με την κυβέρνηση απο το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, είπε το αιγυπτιακό υπουργείο αρχαιοτήτων.

Αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν έναν άγνωστο Φαραώ στην Αίγυπτο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Χωρίς να έχει ακουστεί ξανα στην αρχαία αιγυπτιακή ιστορία, το όνομα του βασιλιά Senebkay βρέθηκε χαραγμένο στα ιερογλυφικά μέσα σε ένα βασιλικό καρτούς (ένα οβάλ με μια οριζόντια γραμμή στο ένα άκρο που σηματοδοτεί ένα βασιλικό όνομα) ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν έναν άγνωστο Φαραώ στην Αίγυπτο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν με τη δήλωση έδειξαν αυτό που φαινόταν να είναι μια κατεστραμμένη σαρκοφάγος σε έναν ταφικό θάλαμο χωρίς στέγη. Οι πέτρινοι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με ζωγραφικές εικόνες.
Οι φωτογραφίες έδειξαν επίσης τον σκελετό του Φαραώ πάνω σε ένα λευκό σεντόνι. "Αρχικά είχε μουμιοποιηθεί αλλά το σώμα του είχε διαλυθεί από αρχαίους τυμβωρύχους", έγραφε η λεζάντα.

Αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν έναν άγνωστο Φαραώ στην Αίγυπτο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

"Δεν βρέθηκαν ταφικά έπιπλα στον τάφο, επιβεβαιώνοντας ότι ο τάφος είχε πέσει θύμα ληστείας στις αρχαίες φαραωνικές εποχές,” έλεγε η δήλωση, αναφέροντας τον Ali al-Asfar, έναν εκπρόσωπο του υπουργείου αρχαιοτήτων.

Στη δήλωση γραμμένα στα αραβικά, ο Joseph Wegner, επικεφαλής της αποστολής, πρόσθεσε: “Η σεμνότητα του μεγέθους του τάφου υποδείχνει την μείωση των οικονομικών συνθηκών κατά την περίοδο αυτή".

Αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν έναν άγνωστο Φαραώ στην Αίγυπτο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν έναν άγνωστο Φαραώ στην Αίγυπτο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η δήλωση τοποθετεί το βασιλιά Senebkay να κυριαρχεί το 1650 π.Χ., κατά τη διάρκεια δηλαδή μιας περιόδου που είναι γνωστή ως η δεύτερη ενδιάμεση περίοδος κατά την οποία η κεντρική εξουσία κατέρρευσε και μικρά βασίλεια ξεπήδησαν κατά το τέλος του Μέσου Βασιλείου και την έναρξη του Νέου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ