Ξύλο, ναρκωτικά και Όσκαρ στα 10 - iefimerida.gr

Ξύλο, ναρκωτικά και Όσκαρ στα 10

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον «στολίζει» κανονικά. Σκιαγραφεί το πορτρέτο του με τα πιο μελανά χρώματα. Η Τατούμ Ο' Νιλ στην αυτοβιογραφία της «Found: A daughter's journey home» περιγράφει, κυρίως, τα τραυματικά βιώματα από τη σχέση με τον πατέρα της Ράιαν Ο' Νιλ, ο οποίος την κακοποιούσε.

«Είναι κακός άνθρωπος. Είναι 70 ετών και προφανώς δεν πρόκειται να αλλάξει. Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως από ένα σημείο κι έπειτα τα παιδιά πρέπει να συμπαραστέκονται στον γονιό τους και να ξεχνούν πόσο βλάκας και κακός είναι».

Στα 47 της η Τατούμ εξέδωσε την αυτοβιογραφία της, τη δεύτερη μέσα σε επτά χρόνια, αλλά μοιάζει να έχει υλικό για άλλες έξι.

Εκείνο που γίνεται αντιληπτό είναι ότι ακόμα και τώρα της λείπει η αγάπη που ποτέ δεν είχε από τους γονείς της. Πολύ δε περισσότερο από τον πατέρα της Ράιαν. Όταν εκείνη τιμήθηκε με Οσκαρ, στα 10 της, στο «Χάρτινο φεγγάρι» του '73, όπου έπαιζε με τον πατέρα της, εκείνος όχι μόνο δεν χάρηκε αλλά ούτε καν πήγε στην τελετή απονομής. Παρά τα όσα πέρασε - και πολύ πιθανόν να περνά ακόμη - δεν έχει σταματήσει να έχει επαφές μαζί του. Αντιθέτως παρουσιάζουν τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ryan and Tatum: The O' Neals», μια μάλλον ανεξήγητη απόπειρα να αποκομίσουν οφέλη από τη δύσκολη σχέση τους.

«Ο πατέρας μου διαρκώς μου λέει πόσο με μισεί και αναρωτιέμαι γιατί μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτή τη συμπεριφορά τη στιγμή μάλιστα που εμφανίζεσαι μαζί του στην τηλεόραση μιλώντας για συμφιλίωση και καλοσύνη».

Η Ο' Νιλ, σε συνέντευξή της στους «Times», αναφέρει πως ο πατέρας της συνήθιζε να τη δέρνει. «Ξύλο κανονικό. Χτυπούσε και εμένα και τα αδέλφια μου (τα παιδιά που απέκτησε με τη Λι Τέιλορ Γιάνγκ και τη Φάρα Φόσετ)».

Θυμάται ότι σε διακοπές στη Νότια Γαλλία με τον πατέρα της, όταν εκείνη ήταν 14, βρισκόταν και ένας φίλος του, ο οποίος την είχε κακοποιήσει σεξουαλικώς σε μικρότερη ηλικία. «Στο αυτοκίνητο καπνίζαμε όλοι μαζί χόρτο και στην παραλία με ειρωνευόταν μπροστά στη φιλενάδα του. Τις προάλλες βρήκα φωτογραφίες που κάποιος τράβηξε με τηλεφακό από εκείνη την παραλία, οι οποίες έδειχναν τον πατέρα μου να ετοιμάζεται να με χτυπήσει, εμένα να καλύπτω με τα χέρια το πρόσωπό μου για να προστατευθώ και μετά να απομακρύνομαι κλαίγοντας».

Έφηβη πια γνωρίστηκε και παντρεύτηκε τον κορυφαίο - τότε - τενίστα Τζον Μακενρό. Τα πρώτα χρόνια του γάμου όλα ήταν ειδυλλιακά. Όλα άρχισαν να αλλάζουν όταν ο Μακενρό εκτοπίστηκε από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Η Τατούμ ζούσε σκηνές από ένα έργο που είχε ξαναδεί. Ο Τζον είχε συχνές εκρήξεις θυμού και της θύμιζε τον πατέρα της. Χώρισαν με άσχημο τρόπο, όταν εκείνη πια είχε εθιστεί στην ηρωίνη. Αργότερα, πάνω που είχε αρχίσει να στέκεται στα πόδια της και να έχει συμμετοχές σε σίριαλ όπως τα «Sex and the city» και «Law & order», συνελήφθη το 2008 να αγοράζει κρακ. «Είναι ενοχλητικό», λέει σήμερα, καθαρή πια, αλλά όχι βέβαιη ότι κατατρόπωσε τον εθισμό της. «Για μια γυναίκα και μητέρα ο εθισμός στα 30 ή τα 40 είναι μια περίπλοκη κατάσταση και όχι ευχάριστη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ