«Μέση δαχτυλίδι» -Η τροφή που αρέσει σε όλους και υπόσχεται απώλεια μέχρι και 17 πόντων - iefimerida.gr

«Μέση δαχτυλίδι» -Η τροφή που αρέσει σε όλους και υπόσχεται απώλεια μέχρι και 17 πόντων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θαυματουργό». Αυτός είναι ένας επιθετικός προσδιορισμός που ταιριάζει γάντι στο σνακ αυτό που ανακάλυψαν ερευνητές ότι η συστηματική του κατανάλωση βοηθά στην προσπάθεια απώλειας πόντων από τη μέση.

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition, σύμφωνα με το onmed.gr, συμμετείχαν 60 ενήλικες οι οποίοι αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας. Αυτοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Από τη μία ομάδα ζητήθηκε να καταναλώνει φιστίκια σε ποσοστό 20% των ημερήσιων θερμίδων.

Μετά από 6 μήνες, όπως παρατηρήθηκε, τα μέλη της ομάδας που κατανάλωναν φυστίκια παρουσίασε μείωση στους πόντους της μέσης (περίπου 17,5 εκατοστά). Παράλληλα, μειώθηκε η χοληστερόλη τους κατά 15 μονάδες, μειώθηκαν οι δείκτες γλυκόζης στο αίμα τους και είχαν λιγότερες φλεγμονές σε ολόκληρο το σώμα τους.

Το συστατικό των φυστικιών που ευθύνεται για όλα αυτά τα καλά δεν είναι άλλο από τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Αυτά τα λιπαρά ενισχύουν επίσης την απελευθέρωση ορμονών που βοηθούν στο μεταβολισμό της γλυκόζης και διατηρούν χαμηλό το ζάχαρο στο αίμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ