Η βροχή καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την αιθαλομίχλη: Μειώθηκαν τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης - iefimerida.gr

Η βροχή καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την αιθαλομίχλη: Μειώθηκαν τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η βροχή καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την αιθαλομίχλη: Μειώθηκαν τα επίπεδα ατμοσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις φαίνεται πώς λειτούργησαν ευεργετικά στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από την αιθαλομίχλη, αφού ήδη παρατηρήθηκε αισθητή μείωση των επιπέδων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους ερευνητές στη Θεσσαλονίκη, τα αιωρούμενα σωματίδια ΡΜ 10 κατέγραψαν, χθες, μέση ημερήσια τιμή σχετικά χαμηλή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του τμήματος περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου, η χθεσινή μέση ημερήσια τιμή διαμορφώθηκε σε 86 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Λαγκαδά, σε 28 στο Επταπύργιο, σε 28 στην Τούμπα, σε 38 στην Εγνατία, σε 37 στο δημαρχείο και 46 στη Μαρτίου.

Επίσης στις 7 σήμερα το πρωί, η ωριαία τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 ήταν στο σταθμό της Εγνατίας 55 μg/ανά κυβικό μέτρο, στο σταθμό της Λαγκαδά 127 μg, στο Επταπύργιο 38, στην Τούμπα 52, στο δημαρχείο 86 και στη Μαρτίου 74 μg/ανά κυβικό μέτρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ