Οι κεραυνοί δεν προκαλούν μόνο ηλεκτροπληξία αλλά και... πονοκέφαλο - iefimerida.gr

Οι κεραυνοί δεν προκαλούν μόνο ηλεκτροπληξία αλλά και... πονοκέφαλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν πιστεύατε μέχρι χθες ότι οι αστραπές μπορεί να προκαλέσουν μόνο ηλεκτροπληξία, μία έρευνα από τις ΗΠΑ έρχεται να αποδείξει ότι οι κεραυνοί μπορεί να επηρέασουν και με άλλο τρόπο τον ανθρώπινο οργανισμό.Πονοκέφαλοι και ημικρανίες είναι δυνατόν να προκληθούν από τους κεραυνούς, όταν τα άτομα βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα σημεία όπου σημειώνονται τα συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα.

Οι αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν υπάρχουν κεραυνοί τα περιστατικά έντονων πονοκεφάλων αυξάνονται τουλάχιστον κατά 25%, ενώ σύμφωνα με ερευνητές του Χάρβαρντ τα άτομα που υποφέρουν από πονοκεφάλους ίσως είναι ευάλωτα σε οποιαδήποτε μεταβολή που έχει κάποια σχέση με το στρες, τη διατροφή, τον ύπνο και τον καιρό.

Παλαιότερη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είχε δείξει ότι το ίδιο ισχύει και με την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, το χαμηλό βαρομετρικό και τη ζέστη, χωρίς ωστόσο οι ερευνητές να μπορούν να συσχετίσουν τα φαινόμενα.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι αλλαγές του καιρού προκαλούν μεταβολές στη χημεία του εγκεφάλου, μειώνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης, ενώ άλλη πιθανή εξήγηση είναι ότι η πτώση της βαρομετρικής πίεσης ενεργοποιεί το τρίδυμο νεύρο στα μάτια ή στα ιγμόρεια, προκαλώντας ημικρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ