Η εμβληματική «γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα» στο Γκιζί -Ο αστυνομικός έφαγε 3 χρόνια φυλακή - iefimerida.gr

Η εμβληματική «γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα» στο Γκιζί -Ο αστυνομικός έφαγε 3 χρόνια φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φωτογραφία της έγινε έμβλημα των αναταραχών που έλαβαν χώρα στο Πάρκο Γκεζί, κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ο λόγος για την Ceyda Sungur, γνωστή πλέον ως η γυναίκα «με το κόκκινο φόρεμα» που δέχθηκε επίθεση με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο από αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Adnan Çimen ζήτησε ποινή τριετούς φυλάκισης του 23χρονου αστυνομικού F.Z., στον οποίο αποδόθηκαν κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, ως συνέπεια των επιθέσεών του με σπρέι πιπεριού την 28η Μαΐου του 2013 εις βάρος της εν λόγω γυναίκας, αλλά και άλλων διαδηλωτών.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης τη διαθεσιμότητα του αστυνομικού από το σώμα, με την αιτίαση της παραβίασης των κανονισμών και την άσκηση αδικαιολόγητης βίας εις βάρος πολιτών.

Η εμβληματική «γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα» στο Γκιζί -Ο αστυνομικός έφαγε 3 χρόνια φυλακή  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ