«Το σχέδιό μας θα σώσει την Ελλάδα και θα προστατεύσει την Ευρώπη» - iefimerida.gr

«Το σχέδιό μας θα σώσει την Ελλάδα και θα προστατεύσει την Ευρώπη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Financial Times δημοσιεύουν σήμερα ένα άρθρο που συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Φ. Μπαρουάν και Β. Σόιμπλε. Στο άρθρο που έχει τίτλο «Το σχέδιό μας θα σώσει την Ελλάδα και θα προστατεύσει την Ευρώπη», οι δύο υπουργοί γράφουν ότι η Ευρώπη και το ευρώ βρίσκονται σήμερα σε ένα σταυροδρόμι.

Τονίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της χώρας «είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη» και υπογραμμίζουν ότι στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής σχεδιάστηκε για πρώτη φορά ένας «οδικός χάρτης για την Ελλάδα, προκειμένου το χρέος της να καταστεί βιώσιμο και η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης».

«Με το πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης αποτρέψαμε το να γίνει η κρίση του χρέους της Ελλάδας μία κρίση που θα μπορούσε βλάψει συνολικά την Ευρωζώνη και ως εκ τούτου το ευρώ. Αλλά δεν είμαστε αφελείς. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη απαιτεί υπομονή, μεγάλη αντοχή και όραμα» συνεχίζουν οι δύο υπουργοί.

«Με δεδομένη τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, χώρες της Ευρωζώνης, από κοινού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα προσφέρουν νέα χρηματοδότηση λόγω της δυσκολίας της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές» επισημαίνουν, τονίζοντας ότι «ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνεργαστούν για να υποστηρίξουν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα»

Καταλήγοντας, οι δύο υπουργοί γράφουν: «Θα υπερασπιστούμε το ευρώ. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, η οποία είναι η βάση της ευημερίας μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ