Εξωφρενικό: Αγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν τις στάχτες του Σίγκμουντ Φρόιντ, στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Εξωφρενικό: Αγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν τις στάχτες του Σίγκμουντ Φρόιντ, στο Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αρχαιοελληνική λάρνακα που χρονολογείται από την 3ο αιώνα π.Χ. και περιέχει τις στάχτες του ιδρυτή της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ, έγινε στόχος κλεφτών στο κρεματόριο Goldens Green στο Λονδίνο.

Η αγγλική αστυνομία έχει αποδυθεί σε ένα κυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι ωστόσο άφησαν τη... δουλειά τους στη μέση προκαλώντας, όμως, σημαντικές ζημιές στο πιθάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λάρνακα φέρει κάποιες σοβαρές ζημιές, καθώς οι δράστες αποδείχθηκαν ατζαμήδες. Οπως έγινε γνωστό οι διαρρήκτες εισάβαλαν στο κρεματόριο Goldens Green, στο Hoop Lane του Λονδίνου, μεταξύ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της Πρωτοχρονιάς.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Ντάνιελ Κάντλερ έκανε λόγο για «κατάπτυστη και ανάλγητη πράξη. Εστω και αν η αρχαία λάρνακα έχει μια κάποια οικονομική αξία, το γεγονός ότι μέσα βρίσκονται οι στάχτες ενός σημαντικού άντρα, όπως ο Φρόιντ, θα έπρεπε να τους αποτρέψει.

Να σημειωθεί πως στη λάρνακα βρίσκονται οι στάχτες του Φρόιντ, όπως και της γυναίκας του Μάρθας Φρόιντ. Ο εκπρόσωπος του κρεματορίου δήλωσε πως πλέον η λάρνακα θα μεταφερθεί σε ασφαλέστερο μέρος, ενώ θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα ασφαλείας του κρεματορίου.

Ο πρωτοποριακός στοχαστής, Σίγκμουντ Φρόιντ πέθανε σε ηλικία; 83 ετών στις 23 Σεπτεμβρίου 1939.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο ψυχανάλυση Σίγκμουντ Φρόιντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ