Aυτός είναι ο απίστευτος στην όψη «εγκέφαλος» της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους που διακηρύσσει τώρα δημόσια την ειρήνη - iefimerida.gr

Aυτός είναι ο απίστευτος στην όψη «εγκέφαλος» της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους που διακηρύσσει τώρα δημόσια την ειρήνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μανιφέστο με αποσπάσματα από το Κοράνι που απαγορεύουν κάθε μορφή βίας με σκοπό την εξάπλωση του Ισλάμ δημοσίευσε ο αυτοαποκαλούμενος εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους Khalid Sheikh Mohammed.

Το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύτηκε χθες Τρίτη 14/1/2014 από την Huffington Post και το Channel 4 News, αποτελεί την πρώτη απόπειρα επικοινωνίας του Mohammed με τον έξω κόσμο από το 2009, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ του απέδωσε κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο εν λόγω κύριος – ακολουθεί φωτογραφία του – είναι ένας από τους πέντε άνδρες που κατηγορήθηκαν και φυλακίστηκαν στο Γκουαντάναμο το 2006, συνεπεία των επιθέσεων στη Νέα Υόρκη, που προκάλεσαν το θάνατο 3.000 ανθρώπων.

Στο μανιφέστο των 36 σελίδων που συνέταξε αποφαίνεται ότι το Ιερό Κοράνι απαγορεύει την προσφυγή στη βία ως μέσο μεταστροφής στον Ισλαμισμό.

Επίσης, δηλώνει ευτυχισμένος στο κελί του, καθώς το σώμα του μπορεί να είναι φυλακισμένο, όχι όμως και το πνεύμα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ