Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει το Ρέθυμνο - iefimerida.gr

Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει το Ρέθυμνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς στην περιοχή Άνω Κρύα Βρύση, από τη μεγάλη πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε και κατακαίει ό,τι βρει στο πέρασμά της, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

"Δυστυχώς για δεύτερη φορά, μετά από τις 14 Ιουλίου 2011, χωρίς να κλείσει ο μήνας, η περιοχή παραδίδεται στις φλόγες", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Γιάννης Πιπεράκης, φανερά συγκλονισμένος.

Αν και όπως όλα έδειχναν πριν από μία ώρα, η φωτιά, τα μέτωπα της οποίας έχουν κυκλωθεί από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με όλα τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει η Κρήτη, είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Ξαφνικά, όμως, υπήρξε ταχεία αναζωπύρωσή της.

"Είμαστε δυστυχώς στο ίδιο σημείο έντασης αυτή την ώρα, όπως ακριβώς πριν από 5 ώρες...", ανέφερε ο κ. Πιπεράκης, ενώ, τόσο ο ίδιος όσο και η πυροσβεστική πιστεύουν ότι η πυρκαγιά ίσως να οφείλεται σε εμπρησμό.

Το ενδιαφέρον από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου είναι μεγάλο και ο Ρεθυμνιώτης υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, βρίσκεται σε διαρκή ενημέρωση.

Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν καεί χιλιάδες ελαιόδεντρα, μελίσσια και γίνεται λόγος για πάνω από πέντε ποιμνιοστάσια. Επίσης, χιλιάδες είναι τα στρέμματα χορτολιβαδικής και θαμνώδους έκτασης που έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, κατά μήκος της καμένης έκτασης που ξεκινάει από τον Πλατανέ και εκτείνεται στο Κεντροχώρι, την άνω και κάτω Κρύα Βρύση, και την περιφέρεια των Ακουμίων.

Ένα από τα ελικόπτερα που ξεκίνησαν να επιχειρούν αναγκάστηκε να προσεδαφιστεί λόγω βλάβης, ενώ αυτή την ώρα τέθηκε και πάλι στη μάχη. Συνολικά στην κατάσβεση από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, ένα τύπου Πεντζετέλ, και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι πριν από λίγο ξεκίνησε να πνέει αέρας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Χρήστος Μπουραντάς, αυτή την ώρα επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβεστικά οχήματα, 50 άνδρες, και τρία πεζοπόρα τμήματα, τα οποία βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές των πύρινων μετώπων κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν χθες τη νύχτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκκένωση στην περιοχή Πλατανέ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια του χωριού!

Και σήμερα το πρωί, είχαμε όμως σύμφωνα με την Αστυνομία, εκκένωση σπιτιών στο Κεντροχώρι καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τις περιοχές Ακούμια και Κρύα Βρύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr οι αρχές κάνουν λόγο για εμπρησμό, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα βγει επίσημο πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ