Τρεις δυνατές παραστάσεις που μπλέκουν τη θεατρική πράξη με το βίωμα και δεν πρέπει να χάσετε - iefimerida.gr

Τρεις δυνατές παραστάσεις που μπλέκουν τη θεατρική πράξη με το βίωμα και δεν πρέπει να χάσετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί βλέπουν το θέατρο σαν μορφή ψυχαγωγίας, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες παραστάσεις που φέρνουν και τον πιο ανυποψίαστο θεατή αντιμέτωπο με τον δικό του εαυτό και τα προσωπικά ερωτήματα με τα οποία αντιμάχεται. Αν ψάχνετε μια τέτοια παράσταση τότε δεν πρέπει να χάσετε τις εξής:

Από τι ζουν οι άνθρωποι - Ελληνικός Κόσμος

Τρεις δυνατές παραστάσεις που μπλέκουν τη θεατρική πράξη με το βίωμα και δεν πρέπει να χάσετε  | iefimerida.gr 0

Ένα απλό και όχι τόσο γνωστό διήγημα του Λ. Τολστόι, το οποίο όμως περικλείει τόση δύναμη και σε φέρνει αντιμέτωπο με τις καθημερινές σου σκέψεις. Πόσο κοντά είμαστε στον διπλανό μας; Και πόσο είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε ανθρωπιά κινδυνεύοντας να χάσουμε τη βολή μας; Μια παράσταση που αναδεικνύει το πιο χαμένο στοίχημα της εποχής το οποίο παλεύει να ξαναγεννηθεί: την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Η ιστορία είναι απλή. Ένας φτωχός παπουτσής, την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, βγήκε τουρτουρίζοντας έξω στο χιόνι για να μαζέψει τα λεφτά που του χρωστούσαν. Σε μια γωνιά του δρόμου έπεσε πάνω σ' ένα σωριασμένο, παράξενο, γυμνό άνθρωπο. Αποφάσισε να τον πάρει μαζί στο σπίτι του. Από το σημείο αυτό ξεκινά μια αλυσίδα από μυστήρια συμβάντα, απροσδόκητα και καταπληκτικά γεγονότα που θα αποκαλύψουν σ' αυτόν και τη γυναίκα του τη μια και μοναδική αλήθεια, που είναι η απάντηση στο ερώτημα "Από τι ζουν οι άνθρωποι".

Ελληνικός Κόσμος - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 2540000. Μέχρι τις 13/4, Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ.: 3 μ.μ. & 7 μ.μ. Εισ.: €8-16.

4.48 Ψύχωση - Bios

Τρεις δυνατές παραστάσεις που μπλέκουν τη θεατρική πράξη με το βίωμα και δεν πρέπει να χάσετε  | iefimerida.gr 1

Πρόκειται για το κύκνειο άσμα της Bρετανίδας αυτόχειρος Σάρα Κέιν το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στη σχιζοφρένεια και την έντονη ποιητικότητα.

Το έργο αναφέρεται στην ειδική ώρα πριν την ανατολή. Ένας χρόνος καταγραμμένος σαν μία στιγμή ακραίας διαύγειας. Οι πρωινές ώρες που στατιστικά διαπράττεται ένας μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών. Ένα ταξίδι μέσα στο μυαλό κάποιου ή μια συνεδρία ανάμεσα σ' ένα ασθενή και τον γιατρό του; ΤΙ είναι η ψυχική αρρώστια; Γιατί αρρωσταίνουμε; Υπάρχει θεραπεία; Η αρρώστια σαν κοινωνικό στίγμα.

Η Σάρα Κέιν μας καλεί να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχικής εμπειρίας σε όλο τον τρόμο και την ομορφιά. Oι πολλαπλές φωνές μιας μόνης ψυχής επιχειρούν να καταλάβουν τον εαυτό και να ερμηνεύσουν τον κόσμο μέσα από ένα σώμα σε διαρκή πολιορκία.

BIOS Basement Διάρκεια παραστάσεων: 9 Ιανουαρίου – 9 Φεβρουαρίου 2014 (εκτός Σαββάτου 18 & Κυριακής 19 Ιανουαρίου & εκτός Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου) Παραστάσεις: Πέμπτη - Κυριακή Έναρξη: 21.00 Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

Η κούκλα της βιτρίνας - Λύχνος τέχνης και Πολιτισμού

Τρεις δυνατές παραστάσεις που μπλέκουν τη θεατρική πράξη με το βίωμα και δεν πρέπει να χάσετε  | iefimerida.gr 2

Την ώρα που οι πόρτες των σπιτιών κλειδώνουν, κρατώντας τα μυστικά τους καλά φυλαγμένα, μια σκηνή που δε φοβάται να δείξει το αληθινό πρόσωπο της πόλης, ζωντανεύει όλους τους ήρωες που ζουν ανάμεσά μας, μπερδεύοντας περίτεχνα τη θεατρική πράξη με το βίωμα.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο του Θοδωρή Κατσαρού που μιλά ανοιχτά για τα πάθη και τις αδυναμίες των ανθρώπων, για το φόβο του τέλους αλλά και την δύναμη ψυχής που όλοι έχουμε μέσα μας και ίσως δεν γνωρίζουμε.

Βγάζει στο φώς τα καλά κρυμμένα μυστικά που υπάρχουν στη ζωή όλων μας και όλα αυτά μέσα από τα μάτια μιας άψυχης κούκλας βιτρίνας. Αλήθεια...Πώς μπορεί να επηρεάσει μια κούκλα βιτρίνας, τη ζωή ενός ανθρώπου και ποια η σχέση της με τον θάνατο; Απο την ομάδα W.T.F- ACT.

Θέατρο Λύχνος, Ιερά Οδός 59 & Χαλκιδικής 83, Γκάζι Κάθε Κυριακή 21:00
Τηλ. επικοινωνίας & κρατήσεων: 211-0121686
Τιμές εισιτήριων: 8€ (γενική είσοδος), 5€ (μειωμένο άνεργοι, φοιτητικό)
*Η παράσταση είναι Ακατάλληλη κάτω των 14 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραστάσεις Σάρα Κέιν ψύχωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ