Αυστριακός βουλευτής στήριξε τον μακελάρη και διεγράφη - iefimerida.gr

Αυστριακός βουλευτής στήριξε τον μακελάρη και διεγράφη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του βουλευτή Βέρνερ Κένιγκσχοφερ εξαιτίας των αμφιλεγόμενων θέσεών του για το διπλό μακελειό του ακροδεξιού δράστη στο Όσλο αποφάσισε σήμερα το απόγευμα ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του ακροδεξιού και εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε (φωτό).

Ήδη, σε δηλώσεις του το μεσημέρι, ο υπαρχηγός των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, είχε επικρίνει έντονα τη στάση του βουλευτή ο οποίος, όπως σημείωσε ο ίδιος, παρά τις επανειλημμένες εσωκομματικές συστάσεις συνέχιζε τη επιζήμια για το κόμμα στάση του, με σειρά δηλώσεων.

Στην ανακοίνωση της απόφασης της διαγραφής, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε επικρίνει όχι μόνον τις αμφιλεγόμενες θέσεις του Βέρνερ Κένιγκσχοφερ, αλλά και τον "απαράδεκτο κύκλο φίλων του" στην προσωπική σελίδα του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "δεν έχει θέση στην οικογένεια των Ελευθέρων κάποιος που αντιβαίνει στη γραμμή του κόμματος και επιμένει δογματικά (και) αδιόρθωτα στη λάθος συμπεριφορά του".

Ο Κένιγνκσχοφερ είχε προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες σάλο με τις θέσεις του που δημοσιοποιούσε μέσω ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, για το μακελειό στο Όσλο: το συνέκρινε με τον αυστριακό νόμο για τις αμβλώσεις, ενώ ανέφερε πως ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει χιλιάδες φορές περισσότερα θύματα.

Οι επανειλημμένες αναφορές στην Αυστρία του ακροδεξιού δράστη του διπλού μακελειού στο Όσλο, στο 1.516 σελίδων "μανιφέστο" του με τίτλο "2083-Ευρωπαική Διακήρυξη Ανεξαρτησίας" είχαν προκαλέσει φρίκη. Έγραψε για "αδελφούς και αδελφές του στην Αυστρία", εκφράζοντάς τους μάλιστα τις ευχαριστίες του για τη βοήθειά τους στη σύνταξη του "μανιφέστου".

Ο δράστης, συγκαταλέγοντας την Αυστρία στις "χώρες που ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουν υποταχτεί στην ισλαμική κυριαρχία" και αναφέροντας ως "εχθρικά πολιτικά κόμματα" τους Πράσινους τους Σοσιαλδημοκράτες και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, διότι είναι αυτόχειρες ουμανιστές, καπιταλιστές της παγκοσμιοποίησης ή πολιτισμικοί μαρξιστές" κατονομάζει τη χώρα ως δυνητικό στόχο επιθέσεων και μάλιστα "υψίστης προτεραιότητας".

Συγχρόνως, δεν παραλείπει να εκφράσει συμπάθεια για τα δύο αυστριακά ακροδεξιά κόμματα, Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, τα οποία με ανακοινώσεις τους είχαν πάρει καθαρά αποστάσεις από το "μανιφέστο" και το δράστη του Όσλο εξαιρουμένου του διαγραφέντος σήμερα από τους Ελευθέρους, βουλευτή Βέρνερ Κένιγνκσχοφερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ