«Εμείς οι διάβολοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι» -Τι λέει ο εθνικιστής Γκρίφιν για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

«Εμείς οι διάβολοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι» -Τι λέει ο εθνικιστής Γκρίφιν για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον Αγγλο εθνικιστή, Νικ Γκρίφιν οι επικείμενες Ευρωεκλογές θα είναι η απαρχή της ενωτικής δράσης των «αδερφών κομμάτων» της ακροδεξιάς, στο κοινοβούλιο των Βρυξελλών. Οπως λέει χαρακτηριστικά «από τη στιγμή που μας έχουν δαιμονοποιήσει, εμείς οι διάβολοι πρέπει να σταθούμε κοντά ο ένας στον άλλον».

Με συνέντευξή του στο Assosiated Press, ο επικεφαλής του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος παραδέχεται θα επιδιώξει να σφυρηλατηθεί μια συμμαχία μετά τις Ευρωεκλογές ανάμεσα στα κόμματα της αναδυόμενης λαϊκιστικής δεξιάς. Με αυτό το σκεπτικό βρέθηκε προσφάτως στην Αθήνα για να συναντηθεί με στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ το ίδιο έκανε και στην Ουγγαρία με το ακραίο κόμμα Jobbik.

Οπως σημειώνει το ειδησιογραφικό πρακτορείο, «οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής που έχουν εκφράσει ανοιχτά το θαυμασμό τους για τον Αδόλφο Χίτλερ, αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αν και οι αυξανόμενες καταγγελίες αποδεικνύουν το αντίθετο».

Σύμφωνα με τον λέκτορα Πολιτικής και Διεθνών Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο Αμπερντίν στη Σκωτία, Αντερς Βίντλφελντ «οι Ευρωπαίοι εθνικιστές αναμένεται να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους από τις δημοσκοπήσεις, στις επικείμενες Ευρωεκλογές, αλλά οι περισσότεροι απομακρύνονται από την άκρα δεξιά. Οπως και να' χει η ανησυχία για τα καθιερωμένα κόμματα υπάρχει».

Η διαφορά ανάμεσα σε κάποια εθνικιστικά κόμματα και τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τον Βίντλφελντ είναι ότι, «είναι ένα υπερβολικά ακραίο κόμμα, σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα κόμματα που είναι πιο συμβατικά και θέλουνε να έχουν νόμιμη συνεργασία με τους κυβερνητικά κόμματα των χωρών τους».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γκρίφιν σε τουλάχιστον πέντε από τις 28 χώρες της ΕΕ, η ένωση των ακροδεξιών κομμάτων θα λάβει έδρες.
« Αν πάμε όπως είμαστε τώρα, με την αστάθεια σε ορισμένες χώρες, τότε νομίζω ότι είναι αρκετά πιθανό ότι το μαλακότερη μορφή του εθνικισμού θα αποκτήσουν μεγαλύτερη υποστήριξη » σημειώνει
«Εάν, όμως, τα πράγματα εξελιχθούν εντός της Ευρώπης, όπως στην Ελλάδα, τότε ο κόσμος θα θέλει μια ριζοσπαστική εναλλακτική λύση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ