Independent: Η Ρωσία του Πούτιν στραγγαλίζει τις ζωές των ομοφυλόφιλων - iefimerida.gr

Independent: Η Ρωσία του Πούτιν στραγγαλίζει τις ζωές των ομοφυλόφιλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Νικίτα Γκουριάνοφ είναι μαθητής γυμνασίου στη Μόσχα, όμως για το κράτος είναι ένας κοινός «προπαγανδιστής». Το έγκλημά του είναι ότι μέσω ενός βίντεο στο YouTube, προσπαθεί να αφυπνίσει τις συνειδήσεις των συμπατριωτών του. Το μήνυμά του είναι σαφές: «Δεν έχει σημασία αν είσαι γκέι, λεσβία ή ετεροφυλόφιλος. Ολοι είμαστε άνθρωποι».

Με την αμφιλεγόμενη «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα » να λαμβάνει χαρακτήρα νόμου και τις αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ρωσία του Πούτιν, δείχνει να έχει αποδυθεί σε ένα σύγχρονο πογκρόμ. Η αγγλική εφημερίδα Independent δίνει τον λόγο στους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «Νέος και Γκέι στη Ρωσία του Πούτιν» που θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Vice.

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως η Ρωσία, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγωνών, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πολεμική που θα ασκήσουν οι ομοφυλόφιλοι αθλητές που θα πάρουν μέρος. Ο 17χρονος Γκουριάνοφ εξηγεί πως μετά την ψήφιση του περιβόητου νόμου, «οι άνθρωποι μας κοιτούν πλέον με παράξενο τρόπο. Το βλέμμα τους είναι άγριο, λες και είμαστε ζώα».

Μέσω του ντοκιμαντέρ, ακτιβιστές και ομοφυλόφιλοι προειδοποιούν τη διεθνή κοινότητα ότι διατρέχουν πλέον σοβαρό κίνδυνο ζώντας στη Ρωσία του Πούτιν. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις βίαιες επιθέσεις δήθεν «οργισμένων» πολιτών, την αγριότητα της αστυνομίας και τα παιχνίδια που παίζουν διάφοροι επιτήδειοι στις πλάτες τους. Η απομόνωση και ο ψυχικός πόνος, οδηγεί πολλούς ομοφυλόφιλους στα άκρα. Αρκετοί δε από αυτούς οδηγούνται ακόμα και στην αυτοκτονία.

Στη Ρωσία εξακολουθεί να είναι νόμιμο σε κάποιον να είναι γκέι ακι η συγκατάθεση έχει το όριο των 16 ετών, όμως ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Πληροφοριών της Ρωσίας επισημαίνει με νόημα «αν θέλουν οι ομοφυλόφιλοι θέλουν να έχουν μια ειρηνική ζωή, τότε θα πρέπει να ενεργούν με συγκεκριμένο τρόπο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το να είσαι γκέι στη Ρωσία είναι σαν να ζεις στην ντουλάπα. Μια πολύ μεγάλη και πολύ άνετη ντουλάπα».

Ο Ρέι, άγνωστων λοιπών στοιχείων για δική του προφύλαξη, λέει: «Ο καθένας θα μπορούσε να σκοτωθεί αύριο , λόγω της ομοφοβίας . Θα μπορούσε να εκδιωχθεί από το πανεπιστήμιο ή να χάσει τη δουλειά του , ή να μην είναι σε θέση να ζήσει με το πρόσωπο που αγαπάει. Και αν έχει παιδιά, θα μεγαλώσουν μέσα στο μίσος και το φόβο . Αυτοί οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από ό, τι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις . "

Ο νομοθέτης, Βιτάλι Μιλόνοφ, ένας εκ των εισηγητών του νόμου αντιτείνει πως «η ομοφυλοφιλία δεν είναι κανόνας στη Ρωσία. Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι Χριστιανοί και υποστηρίζουν το νόμο. Κανείς δεν γεννιέται ομοφυλόφιλος, πρέπει να προστατευτούμε από τους διεστραμμένους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ