Κόλαφος για Παπακωνσταντίνου, ανοίγει ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο -Δεν παραγράφονται τα αδικήματα για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Κόλαφος για Παπακωνσταντίνου, ανοίγει ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο -Δεν παραγράφονται τα αδικήματα για τη λίστα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν παραγράφονται τα αδικήματα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ και πλέον το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο άναψε το «πράσινο» για να ξεκινήσει η ανάκριση σε βάρος του με αποτέλεσμα ο πρώην βουλευτής να βρίσκεται κοντά στο ειδικό δικαστήριο.Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ το αρμόδιο 5μελές Δικαστικό Συμβούλιο έδωσε τελικά ομόφωνα την έγκρισή του για να διενεργηθεί κανονικά η ανάκριση, καθώς δέχεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα «εξάλειψης του αξιοποίνου» κι επομένως δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής των αξιόποινων πράξεων που αποδίδει η Βουλή στον τ. Υπουργό.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για τα αδικήματα της απιστίας, της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή νομικό πρόβλημα, καθώς συνταγματολόγοι και ποινικολόγοι υποστήριξαν ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί γιατί πέρασε η «αποσβεστική προθεσμία» μέσα στην οποία μπορούσε να ασκήσει δίωξη η Βουλή, διότι είχε μεσολαβήσει τον Μάιο του 2012 «η Βουλή της μιας μέρας», που συγκροτήθηκε και διαλύθηκε άμεσα (μετά την εκλογή προέδρου της) προκειμένου να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές, αφού, παρά τις σχετικές διερευνητικές εντολές προς τα κόμματα, δεν στάθηκε εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ