Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού είναι τιρκουάζ: Αστρονόμοι είδαν το αφανές τμήμα της Σελήνης - iefimerida.gr

Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού είναι τιρκουάζ: Αστρονόμοι είδαν το αφανές τμήμα της Σελήνης

Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού είναι τιρκουάζ: Αστρονόμοι είδαν το αφανές τμήμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η λεγόμενη «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού, φαίνεται πώς έχει χρώμα και μάλιστα τιρκουάζ, όπως παρατήρησαν για πρώτη φορά οι επιστήμονες. Η λεγόμενη «σκοτεινή πλευρά» δεν δέχεται άμεσα το φως του Ηλιου, αλλά φωτίζεται από το φως που αντανακλάται από τη Γη.

Μετά από διετείς παρατηρήσεις, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού έχει γαλαζοπράσινο χρώμα, το οποίο προκύπτει από μία περίεργη συνάντηση χρωμάτων.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές, το φως του Ήλιου που παίρνει γαλαζωπή απόχρωση, όταν αντανακλάται από τη Γη και πέφτει πάνω στον δορυφόρο της, μετατρέπεται σε τιρκουάζ, όταν, με τη σειρά του, αντανακλάται από τη Σελήνη και επιστρέφει στη Γη.

Την εντυπωσιακή αυτή παρατήρηση έκαναν ερευνητές από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον Πίοτερ Θέιλ του Δανικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Κοπεγχάγης χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Μάουνα Λόα της Χαβάης, το οποίο ανήκει στην Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σελήνη φεγγάρι σκοτεινή πλευρά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ