Οσοι πέφτουν θύματα ρατσισμού γερνούν πρόωρα και ζουν λιγότερο - iefimerida.gr

Οσοι πέφτουν θύματα ρατσισμού γερνούν πρόωρα και ζουν λιγότερο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχωρά το αμερικανικό περιοδικό Vice, το οποίο υποστηρίζει πως ο ρατσισμός -κυρίως προς τους έγχρωμους- δεν έχει μόνο ψυχολογικές επιπτώσεις, αλλά και σωματικές, με αποτέλεσμα τα θύματα του ρατσισμού να γερνούν γρηγορότερα από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Εφημερίδας Προληπτικής Φαρμακευτικής η οποία έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, «η έκθεση στον ρατσισμό και την κακοποίηση οδηγεί στην πρόωρη γήρανση των μαύρων ανδρών. Η μελέτη, εξέταση το προσδόκιμο ζωής 92 μαύρων ανδρών ηλικίας 30-50 ετών και διαπίστωσε πως το στρες από την διάκριση και την προκατάληψη μπορεί να οδηγήσει σε μια μειωμένη διάρκεια ζωή», αναφέρει το Vice.

«Η πολιτική των αιφνίδιων σωματικών ελέγχων και άλλες μορφές εγκληματικού χαρακτηρισμού, όπως ''το να οδηγάς και να ψωνίζεις ενώ είσαι μαύρος'', είναι ιδιαιτέρως αγχώδεις και έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην υγεία των αφροαμερικανών», αναφέρει το περιοδικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ