Θύελλα στους ΑΝΕΛ: 6 βουλευτές κάνουν αντάρτικο εναντίον του Πάνου Καμμένου - iefimerida.gr

Θύελλα στους ΑΝΕΛ: 6 βουλευτές κάνουν αντάρτικο εναντίον του Πάνου Καμμένου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εμφύλιος» πόλεμος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στους Ανεξάρτητους Ελληνες, με κορυφαίους βουλευτές του κόμματος να συγκρούονται έντονα το τελευταίο διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή ο Νότης Μαριάς ζητά Εκτακτο Συνέδριο για να λυθούν τα προβλήματα του κόμματος. Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ, με «αποκεφαλισμούς» απειλεί ο Καμμένος.

Συγκεκριμένα, τις εξελίξεις πυροδότησε η «ανταρσία» επτά βουλευτών λίγο πριν από την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος το Σάββατο, όπου απουσίασαν ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Γιοβανόπουλος, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιώργος Νταβρής, ο Παύλος Χαϊκάλης και η Σταυρούλα Ξουλίδου επικαλούμενοι διαδικαστικές διαφωνίες, ενώ από το Συμβούλιο απείχε και η Χρυσούλα Γιαταγάνα λόγω ιατρικής επέμβασης.

Η στάση προκάλεσε αρχικά την οξύτατη αντίδραση του κ. Καμμένου που μίλησε για «αποστάτες» ενώ ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε ευθέως την παραίτηση των Γιαβανόπουλου, Χρυσοβελώνη από την γραμματεία της ΚΟ ενώ κατήγγειλε φράξια που δρα υπονομευτικά στο εσωτερικό του κόμματος.

Οργισμένη απάντηση Καπερνάρου, Νταβρή

Η απάντηση, δεν άργησε να έρθει, καθώς ο Βασίλης Καπερνάρος απάντησε ότι: «Είναι υπεύθυνος και υπόλογος τουλάχιστον απέναντι στην αξιοπρέπειά του ο καθένας, διότι πρέπει, εάν δεν ξέρει τι σημαίνει φράξια, να τη μάθει. Εάν ξέρει τι σημαίνει φράξια τότε είναι και υπόλογος. Φράξια είναι μέλη κόμματος που συγκροτούν ξεχωριστή ομάδα η οποία διαφοροποιείται ή αντιτίθεται στη γραμμή του κόμματος. Εάν κάποιος δεν έχει ενδείξεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ανόητος ή είναι κακόβουλος ή δεν είναι γνώστης».

Ο κ. Νταβρής αρκέστηκε να σχολιάσει στο twitter «ψέματα, υποκρισία, ίντριγκα, ιδιοτέλεια. Γιατί; Μάλλον χάσαμε το σκοπό και όπως έχω πει στο συνέδριο θα γίνουμε σκόνη στον άνεμο» ενώ σε δεύτερη ανάρτηση σημείωσε «χιούμορ 1. Επανακυκλοφορούν: Πολιτικά εικονογραφημένα κλασσικά... ο «παρασκηνιοπαπατζής» σε ρόλο «Νταρτανιάν»».

Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες το εσωτερικό των ΑΝΕΛ μαστίζεται από εσωτερικούς διαγκωνισμούς. Το πρόβλημα κορυφώθηκε όταν τα ηνία της ΚΟ ανέλαβαν οι Γιοβανόπουλος – Χρυσοβελώνη και αποφάσισαν να ξηλώσουν όλο το διοικητικό προσωπικό που διέθετε το κόμμα στην Βουλή χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες».

Εκτακτο Συνέδριο ζητά ο Μαριάς

Τέλος, ο Νότης Μαριάς ζήτησε Εκτακτο Συνέδριο προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος, προειδοποιώντας ευθέως πως υπάρχει κίνδυνος διάσπασης: «Οταν τα ζητήματα δεν λύνονται πάντα υπάρχει κίνδυνος διάσπασης σε ένα κόμμα. Είμαι πολύ προβληματισμένος και ανήσυχος», δήλωσε στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μαριάς μάλιστα απηύθυνε το ίδιο μήνυμα και στον Πάνο Καμμένο: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο. Πρέπει να πάμε άμεσα σε Εκτακτο Συνέδριο να λύσουμε τις διαφορές μας».

Το Συνέδριο αυτό, είπε ο κ.Μαριάς, πρέπει να επανακαθορίσει τις μελλοντικές συνεργασίες του κόμματος είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με στελέχη που καταψήφισαν ή θα καταψηφίσουν τα Μνημόνια». Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δεν έθεσε θέμα ηγεσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ