Υποπτοι για τέλεση νέων αδικημάτων Γερμενής και Ηλιόπουλος

Στον Κορυδαλλό θα οδηγηθούν ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ως ύποπτοι για τέλεση νέων αδικημάτων, για αυτό και αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους έπειτα από την απολογία τους για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Αυτή την ώρα βρίσκεται ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος ξεκίνησε περίπου στις 10 π.μ. την απολογία του για τις ίδιες κατηγορίες. Οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, έκριναν σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ πως ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχουν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Παράλληλα, από τα στοιχεία που «καίνε» τους δύο βουλευτές για την προφυλάκισή τους είναι το γεγονός πως εμφανίζονται, από τα δεδομένα της δικογραφίας, να έχουν έντονη δραστηριότητα στις περιοχές που είχαν υπό την ευθύνη τους προς την κεντρική κατεύθυνση που αποδίδεται στην οργάνωση με επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και άλλες έκνομες δραστηριότητες.

Στην περίπτωσή τους «μέτρησαν» τόσο οι μαρτυρίες θυμάτων επίθεσης, όσο και στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή που διαβιβάστηκαν πρόσφατα στην ανάκριση, από τις κατασχέσεις στα σπίτια στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους βίντεο με ορκωμοσίες «νεοσύλλεκτων» της ΧΑ με συγκεκριμένο τελετουργικό σε κάποιο από τα οποία ο κ. Γερμενής χαιρετίζει τις εκδηλώσεις αυτές με ομιλίες υπέρ «της φυλής» και κατά «αυτών που την απειλούν».

Για τον κ. Ηλιόπουλο από την άλλη αξιολογήθηκαν στοιχεία για τη συμμετοχή του σε επιθέσεις κατά μικροπωλητών, ενώ για την κρίση των δικαστών έπαιξε ρόλο ακόμη και το γεγονός ότι το κόμμα δεν προέβη σε καταδίκη ή αποδοκιμασία φαινομένων παραβατικότητας που σχετίζονται με ρατσιστική ιδεολογία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ