Απολογείται ο Μπούκουρας -Στη φυλακή θα οδηγηθούν Γερμενής και Ηλιόπουλος - iefimerida.gr

Απολογείται ο Μπούκουρας -Στη φυλακή θα οδηγηθούν Γερμενής και Ηλιόπουλος

Απολογείται ο Μπούκουρας -Στη φυλακή θα οδηγηθούν Γερμενής και Ηλιόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον των εφετών- ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου βρίσκεται ο Ευστάθιος Μπούκουρας. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απολογείται για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Κυριακή οι Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Επειτα από την πολύωρη απολογία τους το Σάββατο, με σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους. Για την ίδια υπόθεση είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Στο υπόμνημά του ο κ. Ηλιόπουλος, η απολογία του οποίου διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται. Υποστηρίζει επίσης, ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Ο κ. Ηλιόπουλος κάνει αναφορά και στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε'- σύμφωνα με τον οποίο τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής», και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος». Ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει, στο υπόμνημα του, ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε "επιχειρησιακή συγκρότηση" της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής αρνείται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι, «δεν υφίστανται, ούτε «τάγματα εφόδου», ούτε «νεοσύλλεκτοι».

Στο απολογητικό του σημείωμα ο κ. Μπούκουρας δηλώνει κατηγορηματικά αθώος, ενώ αποποιείται κάθε ρατσιστική ιδεολογία με βασικό επιχείρημα ότι στην επιχείρησή του απασχολεί αλλοδαπούς μετανάστες.

Δηλώνει απλός υποστηρικτής της ΧΑ από το 2012 (πριν ανήκε στο ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι είχε κατέλθει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου με το ψηφοδέλτιο Παχατουρίδη που είχε την υποστήριξη της ΝΔ).

Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι έγινε υποστηρικτής της ΧΑ όταν αυτή είχε γίνει πολιτικό κόμμα και συγκεκριμένα «όταν δε, οι πολιτικές θέσεις της δεν είχαν την ιδεολογική κατεύθυνση κατά τα πρότυπα του Adolf Hitler» δεδομένου ότι το κόμμα διαθέτει μονοπρόσωπο όργανο, αρχηγό δηλαδή όπως όλα τα πολιτικά κόμματα.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν είχε ποτέ καμία στρατιωτική εκπαίδευση αλλά ούτε και τη δυνατότητα να δίνει κομματικές εντολές στον νομό που είχε εκλεγεί, στην Κορινθία. «Βάλλομαι μόνο και μόνο επειδή είμαι βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας» υπογραμμίζει.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ