Ποιος είναι ο 35χρονος νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ – Ηχηρό άκυρο από Οικονόμου δημιουργεί «θέμα» σε Κουβέλη - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο 35χρονος νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ – Ηχηρό άκυρο από Οικονόμου δημιουργεί «θέμα» σε Κουβέλη

Ποιος είναι ο 35χρονος νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ – Ηχηρό άκυρο από Οικονόμου δημ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ εξελέγη το μεσημέρι του Σαββάτου, από την Κ.Ε του κόμματος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 35 ετών, οικονομολόγος και διετέλεσε ειδικός γραμματέας ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013, υποδειχθείς από την ΔΗΜΑΡ, ενώ παραιτήθηκε όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Ηταν ο μοναδικός υποψήφιος και υπέρ της εκλογής του ψήφισαν 64 μέλη, 42 μέλη ψήφισαν λευκό και 2 μέλη ψήφισαν άκυρο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστώ την Κεντρική Επιτροπή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη πρόταση μου. Πάμε μπροστά«.

Ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, αμέσως μετά την εκλογή του, ευχαρίστησε την Κεντρική Επιτροπή για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. "Ως γραμματέας της Κ.Ε θα λειτουργήσω με συλλογικότητα και ενωτικά", δεσμεύτηκε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ, στα 42 λευκά συμπεριλαμβάνονται πλην των 26 μελών της μειοψηφίας και 16 από την πλειοψηφία ενώ τα δύο άκυρα ψηφοδέλτια επέλεξαν ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και το μέλος της Κ.Ε, Κατερίνα Μέγα εκφράζοντας έτσι την αντίρρησή τους, όπως είπαν, στο γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης στην εισήγησή του πρότεινε να μην συμμετέχουν στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή, που αριθμεί 17 μέλη, βουλευτές του κόμματος.

Ο τρόπος με τον οποίο ψήφισαν τα στελέχη του κόμματος δείχνει και τις αντιδράσεις εντός κόμματος για τις επιλογές του Φώτη Κουβέλη, αλλά και προς τον νέο γραμματέα για τον οποίο αρκετοί εκτιμούν ότι δεν γνωρίζει αρκετά την ανθρωπογεωγραφία εντός του κόμματος.

Η επόμενη ημέρα για τη ΔΗΜΑΡ αναμένεται να φέρει τη συζήτηση για τις συνεργασίες του μέλλοντος, εκλογικές και μη, ενώ και σε αυτό το κομμάτα υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά Οικονόμου.

Αναλυτικά τα 17 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΙ:
Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Κακουλίδης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Εφη Παγκάλου, Παναγιώτης Παναγιώτου, Σακης Παπαθανασίου, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δημήτρης Χατζησωκράτης

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ:

Χρήστος Ζορκάδης, Δημήτρης Λυκάς, χρήστος Σταυρόπουλος, Θράσος Φωτεινός

«ΛΥΚΟΥΔΙΚΟΙ»:

Γρηγόρης Καραγρηγορίου, Κώστας Κάρης, Μυρσίνη Λιοναράκη, Ντόρα Τσικαρδάνη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ