Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό θα ζητήσει ο γ.γ. του ΟΗΕ - iefimerida.gr

Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό θα ζητήσει ο γ.γ. του ΟΗΕ

Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό θα ζητήσει ο γ.γ. του ΟΗΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να ζητήσει την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό είναι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, αν μέσα στην επόμενη εβδομάδα δεν υπάρξει συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος, που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών.

Τη Δευτέρα αναμένεται στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Αλεξάντερ Ντάουνερ, προκειμένου την ίδια ημέρα να συναντηθεί ξεχωριστά με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Ερογλου.

Ο ειδικός σύμβουλος θα κάνει τετ α τετ και με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών, πριν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή όπου θα ενημερώσει τον Μπαν Κι-μουν για τα αποτελέσματα των συνομιλιών.

Ο Ντάουνερ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας στις 22 Ιανουαρίου, εν όψει των διαβουλεύσεων για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο. Την ίδια ημέρα θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα στις 29 Ιανουαρίου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ