Το φάντασμα του εθνικιστή Γκρίφιν πάνω από την Αθήνα -Οι σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή και τα σχέδια για ανατροπή της ΕΕ - iefimerida.gr

Το φάντασμα του εθνικιστή Γκρίφιν πάνω από την Αθήνα -Οι σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή και τα σχέδια για ανατροπή της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να κάτι που η Ελλάδα δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει, αλλά μάλλον δεν την... γλιτώνει. Η σκιά του Βρετανού εθνικιστή, Νικ Γκρίφιν, προσκεκλημένου, από τη Χρυσή Αυγή, στην Αθήνα προκαλεί διάφορες σκέψεις και δεν είναι θετικές.

Η βρετανική εφημερίδα, Independent, σημειώνει πως τη στιγμή που διάφορα κοινωνικά θέματα «καίνε» την Ελλάδα, η παρουσία του ηγέτη του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος στην Αθήνα, δείχνει την προσπάθεια για να διαμορφωθεί ένας ακροδεξιός συνασπισμός στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ο Γκρίφιν σχεδιάζει να σφυρηλατήσει μια συμμαχία πέντε ακροδεξιών κομμάτων ενόψει των Ευρωεκλογών. Ηδη έχει κάνει κίνηση με το ρατσιστικό κόμμα Jobbik της Ουγγαρίας και σκοπεύει να απλώσει τα δίχτυα του. Εξ ου και η παρουσία του στην Αθήνα, στο πλευρό της Χρυσής Αυγής. Θεωρεί μάλιστα πως πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα που να περιλαμβάνει τις πολιτικές της μετανάστευσης και της διάλυσης της ΕΕ.
Ο κ. Griffin είπε ότι τα μέρη θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια σειρά από πολιτικές , όπως η μετανάστευση από χώρες του Τρίτου Κόσμου και τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

«Υπάρχουν μια κοινή δέσμη βασικών αξιών που έχουν να κάνουν με τη μαζική μετανάστευση από τον Τρίτο Κόσμο, την προστασία των χριστιανικών παραδοσιακών αξιών, την τελική διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συντομότερο δυνατόν και την πάλη ενάντια στην παγκοσμιοποίηση» είπε ο Γκίφιν στον Independent.

Μάλιστα οι διακηρύξεις του δεν σταματούν εδώ, καθώς σημειώνει επιπρόσθετα «ουσιαστικά είμαστε δεμένοι σε ένα κοινό πλαίσιο, αλλά κάθε κόμμα λειτουργεί με γνώμονα τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας του. Οι σημαντικές συζητήσεις θα γίνουν μετά τις Ευρωεκλογές. Τότε θα μαζευτούμε όλοι οι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για να αρχίσουμε τον κοινό αγώνα. Η σχέση με τη Χρυσή Αυγή είναι ακόμα στα σπάργανα, αλλά έχω δει πως έχουν πολλά κοινά με τους υπόλοιπους εθνικιστές της Ευρώπης».

Μάλιστα ο Γκρίφιν απορρίπτει τους χαρακτηρισμούς που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να είναι ναζιστικό κόμμα, «αυτά είναι γελοιότητες» λέει με νόημα «η κυβέρνηση με τις φυλακίσεις των μελών της Χρυσής Αυγής οργάνωσε μια πολυεπίπεδη επίθεση. Δεν επιτρέπει στον ελληνικό λαό να επιλέξει ή να απορρίψει ένα κόμμα».

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Χρυσή Αυγή να είναι το τρίτο κόμμα αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση Σαμαρά δέχεται πιέσεις λόγω των προγραμμάτων λιτότητας, ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν είναι σταθερός και ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλει ως το αντίπαλον δέος για την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ