Καθηγητής του ΑΠΘ καταχράστηκε πάνω από 230.000 ευρώ από το πρόγραμμα Erasmus μέσω εικονικών παραστατικών - iefimerida.gr

Καθηγητής του ΑΠΘ καταχράστηκε πάνω από 230.000 ευρώ από το πρόγραμμα Erasmus μέσω εικονικών παραστατικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποσό άνω των 230.000 ευρώ φέρεται να καταχράστηκε αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το πρόγραμμα Erasmus μέσω εικονικών παραστατικών για έξοδα και ταξίδια στο εξωτερικό.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος είχε παραδώσει στην Εισαγγελία Θεσσαλονικης στοιχεία-ενδείξεις για τα παραποιημένα παραστατικά μετακινήσεων στο πλαίσιο υπηρεσιών προς τρίτους φορείς και του προγράμματος Εrasmus.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ, τα συγκεκριμένα παραστατικά είχαν υποβληθεί από μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ και εντοπίστηκαν μετά από επίπονες έρευνες και διασταύρωση στοιχείων με ειδικό λογισμικό που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό στην Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

Παράλληλα, ο πρύτανης έχει διατάξει τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ