To Facebook δεν μας θέλει χωρίς όνομα στο Internet

Η Ράντι Ζούκερμπεργκ, διευθύντρια μάρκετινγκ του Facebook, έχει μία συγκεκριμένη πρόταση για το διαδίκτυο: να σταματήσουν οι χρήστες να κάνουν οτιδήποτε όταν βρίσκονται ονλάιν αν δεν συμπεριλαμβάνουν και τα ονόματα τους.

Το Facebook απαιτεί ως γνωστόν απ'όλα τα μέλη του να χρησιμοποιούν τα αληθινά τους ονόματα και email διευθύνσεις όταν κάνουν εγγραφή για να εισέλθουν στον κοινωνικό ιστότοπο.Η Ζούκερμπεργκ, η οποία είναι αδελφή του ιδρυτή της διάσημης ιστοσελίδας, υποστηρίζει ότι το να μπεί ένα τέλος στην ανωνυμία στο ίντερνετ θα βοηθούσε καθοριστικά στο να σταματήσουν οι διαδικτυακοί εκφοβισμοί και παρενοχλήσεις.

«Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα όταν γράφουν τα ονόματα τους....Πιστεύω ότι οι άνθρωποι κρύβονται πίσω από την ανώνυμία και αισθάνονται ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν κεκλεισμένων των θυρών.» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ζούκερμπεργκ.

Ο προηγούμενος CEO του Google έιχε ήδη αναφερθεί στο θέμα παλαιότερα αποκαλώντας «επικίνδυνη» την online ανωνυμία και προέβλεψε ότι οι κυβερνήσεις θα καταστήσουν υποχρεωτική την εισαγωγή ονόματος.Οι ενάντιοι στο μέτρο αυτό υποστηρίζουν ότι έτσι θα χαθεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής σε άτομα που την χρειάζονται όπως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Υπάρχει ακόμα παρενόχληση ποικίλων μορφών στο διαδίκτυο.Κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα» δηλώσε η Έριν Άντριους, της οποίας γυμνό βίντεο αναρτήθηκε στο ίντερνετ από άνθρωπο που την παρακολουθούσε..

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ