Ντόρα Μπακογιάννη: Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ομοφωνία στο θέμα της τρομοκρατίας - iefimerida.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ομοφωνία στο θέμα της τρομοκρατίας

Ντόρα Μπακογιάννη: Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ομοφωνία στο θέμα της τρομοκρατία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να υπάρξει ομοφωνία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και την κοινωνία απέναντι στην τρομοκρατία διατύπωσε για άλλη μια φορά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ανέφερε ότι «έχω διαπιστώσει μια απίστευτη χαλαρότητα στην κατάσταση και την διαχείριση από τις αρμόδιες αρχές του όλου προβλήματος. Δεν ανήκω σε αυτούς που με πολύ μεγάλη ευκολία λένε ότι αύριο το πρωί πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός των αδειών για παράδειγμα. Πιστεύω ότι ο θεσμός των αδειών είναι σωστός και πρέπει να υπάρχει γιατί βοηθάει στην επανένταξη. Δεν πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο».

Υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να εκτιμάται η κατάσταση σημειώνοντας ότι δεν μπορείς να αφήνει έναν άνθρωπο, υπονοώντας τον Ξηρό, να πάρει άδεια «Την ώρα που αναλαμβάνει η Ελλάδα την Προεδρία, την ώρα που έχει εξαφανιστεί ο Μαζιώτης, την ώρα που η Ελλάδα είχε ένα χτύπημα στην Γερμανική πρεσβεία κλπ. Ένα λεπτό, «αξιολογώ» θα πει «αξιολογώ», σημαίνει ότι κάθομαι και κοιτάζω την κάθε περίπτωση χωριστά».

Σημείωσε ότι πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα της ανοχής μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού Τύπου και του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο φαινόμενο.

«Να αναζητήσουμε τις αιτίες και να πούμε γιατί όταν υπήρχαν τρομοκρατικά χτυπήματα μαζευόντουσαν 50-150 άνθρωποι σε μία διαδήλωση, όταν στην Ισπανία κατέβαιναν 1 εκατομμύριο άνθρωποι με κεριά. Νομίζω ότι είναι η ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη κ. Παπαδάκου και όχι στον καθρέφτη που μας δείχνει πιο νέες και πιο όμορφες. Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη που δείχνει την πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υιοθετεί την ίδια σκληρή γραμμή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, τονίζει ότι επώνυμα στελέχη του κόμματος ήταν μάρτυρες υπεράσπισης κατά την περίοδο της δίκης της 17Ν και «αυτό έχει τη δική του βαρύτητα».

Ανάμεσα σε άλλα, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, έκανε την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα και πρόσθεσε «έχω ελπίδες ότι θα υπάρξει μια κατεύθυνση η οποία θα είναι πολύ πιο δυναμικά αν θέλετε παρούσα στην άσκηση μιας πολιτικής μείωσης αυτού του χάσματος».

Αναλάβαμε την προεδρία της ΕΕ σε μία πολύ δύσκολη στιγμή

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε και για τις προοπτικές της ελληνικής προεδρίας τονίζοντας ότι η στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολη και η Ελλάδα πρέπει να διαχειριστεί αρκετά σοβαρά ζητήματα.

Αναφερόμενο στο θέμα της τραπεζικής ένωσης υποστήριξε «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δείξουμε ως προεδρία ότι είμαστε σε θέση να δράσουμε για ένα θέμα το οποίο για όλη την Ευρώπη και οικονομικά αλλά και πολιτικά είναι στις προτεραιότητες του. Από κει και πέρα νομίζω ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το θέμα της ελληνικής προεδρίας στο θέμα της μετανάστευσης, το οποίο πλέον γίνεται συνείδηση ότι δεν είναι ένα «θεματάκι» με το οποίο ασχολούνται μόνο οι περιφερειακές χώρες που είναι οι αποδέκτες του μεταναστευτικού ρεύματος. Νομίζω ότι υπάρχει μια γενική αντίληψη ότι θα μπορέσουμε ως προεδρία να παίξουμε τον ρόλο τον οποίο καλούμαστε να παίξουμε».

Επισήμανε πως μέτρα περικοπών δεν πρόκειται να ψηφιστούν, αλλά τα διαρθρωτικά μέτρα είναι κάτι αναγκαίο για να κινηθεί η οικονομία και να υπάρξει η «ανάπτυξη για την οποία μιλάμε όλοι».

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη, αναφορικά με το πάρτι με τις μίζες στα εξοπλιστικά, σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει ένα έτος που θα μπει τέλος σε όλα αυτά.

«Ο μέσος πολίτης λέει ότι «Για κάτσε ρε φίλε, εγώ τα πληρώνω και εσείς κάνετε πάρτι;» Δίκαιο έχει, λοιπόν, βουνό. Άρα είναι θέμα και τιμής του ελληνικού πολιτικού συστήματος να ξεκαθαρίσει αυτό» επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ