Eύσημα Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα: Η ελληνική κυβέρνηση έκανε και κατάφερε πολλά - iefimerida.gr

Eύσημα Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα: Η ελληνική κυβέρνηση έκανε και κατάφερε πολλά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης και την πορεία των μεταρρυθμίσεων χαιρέτισε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εκτιμώντας ότι πλέον «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας».

«Από απόψεως δημοσιονομικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και χαρακτήρισε «ως αναγκαίο, αν και δύσκολο, επόμενο βήμα, το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής δομής της χώρας».

Όπως είπε, «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας, αυτό που υπολείπεται είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις».

Ενα μέρος των θεμάτων αυτών θα συζητηθεί στις αρχές του 2014, ενώ το κυριότερο θέμα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα, θα αποφασιστεί κατά το β΄ εξάμηνο του 2014, συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στην ευρωζώνη, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και εμφανίστηκε ανένδοτος για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης. «Εχουμε κάνει πολύ δουλειά για τους προϋπολογισμούς» και «πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ενδεικτικά και έκανε λόγο για «ευκαιρίες» που πηγάζουν μέσα από την οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ