Au Revoir, το παλιότερο μπαρ της Αθήνας με την ιστορική διακόσμηση και τα καλύτερα ουίσκι [εικόνες] - iefimerida.gr

Au Revoir, το παλιότερο μπαρ της Αθήνας με την ιστορική διακόσμηση και τα καλύτερα ουίσκι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Au revoir είναι το πιο παλιό μπαρ της Αθήνας, ανοιχτό ήδη από το 1958. Τότε που η Πατησίων ήταν γεμάτη ζωή, θέατρα, κινηματογράφους, τότε που περνούσαν ακόμη τα τραμ.

Το μπαρ, ήδη από την δεκαετία του '60, είχε μεγάλη φήμη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στον κόσμο των διανοούμενων και, όπως φαίνεται, την διατηρεί ακόμη.
Το Au Revoir είναι κρυμμένο στην Πατησίων στο ύψος της Κυψέλης, καμουφλαρισμένο ανάμεσα στα διάφορα καταστήματα και θυμίζει είσοδο σε μια μηχανή του χρόνου. Το μικρό αυτό μπαρ σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτων Αριστομένης Προβελέγγιος και καθώς ο ίδιος ζούσε κι εργαζόταν στη Γαλλία του έδωσε γαλλικό όνομα: Au revoir. Οσχεδιασμός των επίπλων, η επένδυση των τοίχων και τα φωτιστικά από ψάθα, ο ανάγλυφος πάγκος του από σκυρόδεμα με γεωμετρικά διακοσμητικά σχέδια, η οροφογραφία, ακόμη και τα χρώματα των υφασμάτων, του ξύλου και των βαμμένων υλικών όλα είχαν σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Προβελέγγιο.

Ας σημειωθεί ότι το γενεαλογικό δέντρο του (αποθανόντος) Αριστομένη Προβελέγγιου είναι ιδιαίτερα ιστορικό καθότι ο πατέρας του καταγόταν από τον Μάρκο Μπότσαρη και η μητέρα του από τον Χρήστο Βυζάντιο.

Στο μπαρ βρίσκει κανείς μεγάλη ποικιλία σε ουίσκι: από Σκωτίας, μέχρι μωλτς, ιρλανδέζικα και καναδέζικα.

Διεύθυνση: Πατησίων 136, Αθήνα
Mερικές φωτογραφίες είναι από το σάιτ pastaflora.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ