Νέα πρόκληση από τα Σκοπιανικά ΜΜΕ: «Ατυχής συγκυρία η ελληνική προεδρία της ΕΕ» - iefimerida.gr

Νέα πρόκληση από τα Σκοπιανικά ΜΜΕ: «Ατυχής συγκυρία η ελληνική προεδρία της ΕΕ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ατυχής συγκυρία» για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ διακηρύσσουν τα ΜΜΕ της χώρας προβάλλοντας την εκτίμηση ότι τα Σκόπια δεν πρέπει να αναμένουν κάτι σημαντικό στη διάρκειά της, επειδή, όπως επισημαίνουν η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ δεν συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες της.

Η πολιτική διεύρυνσης «εξαιρέθηκε» από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, «παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί με την Ατζέντα της Θεσσαλονίκης, το 2003, ότι η Αθήνα θα πρωτοστατήσει στην ευρω-ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων», αναφέρουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ με αφορμή την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ προβάλλεται, κατ' αρχήν, ως μια «Προεδρία λιτότητας», «επισκιασμένη από την κρίση χρέους».

«Η έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας σηματοδοτεί εξάμηνη περίοδο στασιμότητας όσον αφορά τη διεύρυνση της Ευρώπης» σχολιάζει ο ιδιωτικός φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός «Alfa TV», ενώ η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας «Dnevnik» σημειώνει: «η Ελληνική Προεδρία επισφραγίζει τις μηδενικές προσδοκίες από το 2014 όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος: Δεν περιμένουμε τίποτε άλλο από επανάληψη των γνωστών μη παραγωγικών δηλώσεων που θα καλούν τους ''Μακεδόνες'' να αλλάξουν την ταυτότητά τους».

Τέλος, ιδιαίτερη προβολή από τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, έτυχε η αναφορά του αντιπροέδρου της ελληνικής Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ