Μετά την Ιρλανδία και η Πορτογαλία επέστρεψε πανηγυρικά στις αγορές -Αλλαγή πλεύσης για τις «προβληματικές χώρες» - iefimerida.gr

Μετά την Ιρλανδία και η Πορτογαλία επέστρεψε πανηγυρικά στις αγορές -Αλλαγή πλεύσης για τις «προβληματικές χώρες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περπατώντας στα... χνάρια της Ιρλανδίας, η Πορτογαλία, βγήκε με επιτυχία στις αγορές σηματοδοτώντας, δειλά – δειλά, μια αλλαγή πλεύσης και αντιμετώπισης των αναλυτών προς τις «προβληματικές χώρες».

Συγκεκριμένα υπήρξε μεγάλη ζήτηση για τα πενταετή ομόλογα που εξέδωσε η κυβέρνηση. Η χώρα ζητούσε 3,25 δισ. ευρώ και οι συνολικές προσφορές που «έπεσαν» στα ταμπλό ανήλθαν στα 11 δισ. ευρώ. με επιτόκιο 4,657%.

Επειτα από τρία δύσκολα (έως σκληρά) χρόνια προσαρμογής και λιτότητας, η Πορτογαλία έκανε επιτυχές comeback στις αγορές, δείχνοντας κατά μια έννοια και το δρόμο στην Ελλάδα. Οπως σημειώνουν και οι Financial Times, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε πως το 2014 θα είναι το έτος της Ευρωζώνης, όμως ο Μάριο Ντράγκι από την πλευρά της ΕΚΤ προσπαθεί να κατεβάσει το... ύψος της αισιοδοξίας, λέγοντας πως είναι πρόωρο να μιλήσουμε για νίκη έναντι της κρίσης. Αλλωστε ακόμα και τώρα η οικονομική ανάκαμψη, εντός της Ευρώπης, παραμένει χαμηλή.

Η Πορτογαλία, πάντως, με το επιτυχημένο πρώτο βήμα στις αγορές και συνακόλουθα με τις τοποθετήσεις στα πενταετή ομόλογά της, κατάφερε να καλύψει το ήμισυ των αναγκών χρηματοδότησής της, εντός του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ