Πόσο στοιχίζουν τα καθημερινά είδη στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Πόσο στοιχίζουν τα καθημερινά είδη στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν κάποιος μετακομίζει σε μια άλλη χώρα, ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάει είναι το κόστος της καθημερινής ζωής.

Γι αυτό το λόγο, ο ιστότοπος Expatistan παρέχει πίνακες με τις τιμές των φαρμάκων, του ενοικίου, της μεταφοράς ακόμα και του ψωμιού. Οι τιμές προέρχονται από επαγγελματίες που ζουν στο εξωτερικό και οι πίνακες περιέχουν τις δέκα ακριβότερες πόλεις του κόσμου.

Σύμφωνα με το Business Insider που δημοσιεύει το ψωμί φαίνεται ότι κοστίζει περισσότερο στη Βόρεια Ευρώπη και την Ελβετία σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις. Στο Όσλο για παράδειγμα στοιχίζει 2,91 ευρώ ενώ στη Ζυρίχη 2,80 ευρώ.

Πόσο στοιχίζουν τα καθημερινά είδη στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Όσον αφορά ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, το Όσλο διατηρεί ξανά το πρωτεία αφού θα χρειαστείτε 20 ευρώ ενώ στη Σιγκαπούρη 19,10. Το Παρίσι παραμένει πιστό διατηρώντας την τιμή χαμηλά στα 7,35 ευρώ.

Πόσο στοιχίζουν τα καθημερινά είδη στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Σχετικά με το νοίκι, σε οποιαδήποτε από αυτές τις πόλεις του κόσμου και αν αναζητήσετε ένα άνετο επιπλωμένο διαμέρισμα σε μια κεντρική περιοχή θα σας κοστίσει αρκετά. Πιο ακριβή πόλη από όλες φαίνεται να είναι το Λονδίνο με το νοίκι να φτάνει τα 3128 ευρώ το μήνα.

Πόσο στοιχίζουν τα καθημερινά είδη στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Αν κυκλοφορείτε στην πόλη με αυτοκίνητο, θα σας κοστίσει αρκετά αφού οι τιμές του φυσικού αερίου στη Νέα Υόρκη φτάνουν τα 2,97 ευρώ, στο Σαν Φρανσίσκο τα 2,86 ενώ οι κάτοικοι του Όσλο πληρώνουν κατά μέσο όρο 6,78 ευρώ το γαλόνι για να γεμίσουν το ντεπόζιτο.

Πόσο στοιχίζουν τα καθημερινά είδη στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Τέλος όσον αφορά τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι τιμές είναι πιο προσιτές, με το μετρό του Λονδίνου βέβαια να κοστίζει διπλάσια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα με τη μηνιαία κάρτα να στοιχίζει 159 ευρώ το μήνα.

Πόσο στοιχίζουν τα καθημερινά είδη στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ