Wall Street Journal: Η Ελλάδα μπορεί να πήρε το τιμόνι της ΕΕ, αλλά ακόμη την απασχολεί ο εαυτός της - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Η Ελλάδα μπορεί να πήρε το τιμόνι της ΕΕ, αλλά ακόμη την απασχολεί ο εαυτός της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα γράφει η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει πως αν και η Ελλάδα «πήρε το τιμόνι στην ΕΕ, έναν κυρίως γραφειοκρατικό κυλιόμενο ρόλο, μπορεί να βρει τον εαυτό της επισκιασμένο από κάτι πιο κοντά στο σπίτι της: Το πρόγραμμα διάσωσης της».

Σε δημοσίευμα της, η αμερικανική εφημερίδα γράφει πως σύμφωνα με την ΕΕ «η χώρα η οποία έχει την προεδρία, αναμένεται να αφήσει στην άκρη την εθνική της ατζέντα και να επικεντρωθεί στην διαχείριση των νομοθετικών νομοσχεδίων και τις διαπραγματεύσεις, φορώντας ένα ουδέτερο καπέλο της ΕΕ. Ωστόσο αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για την Αθήνα».

Στη συνέχεια, η WSJ σημειώνει πως ο ρόλος της Ελλάδας στα ζητήματα της ΕΕ θα είναι περιορισμένος. Το διάστημα αυτό, θα επικεντρωθεί κυρίως στην σύναψη μιας συμφωνίας με το Κοινοβούλιο για να προχωρήσει η τραπεζική ενοποίηση της Ευρωζώνης. «Ωστόσο η φθαρμένη οικονομία της χώρας, η διαχείριση των 240 δισ. ευρώ για την διάσωση και η θερμή συζήτηση για το βαρύ χρέος της, είναι μάλλον πιο πιθανά να κυριαρχήσουν αυτή την περίοδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ