Η γιγάντια σαρκοφάγος του Φαραώ Σομπεκχοτέπ ανακαλύφθηκε στην Αβυδο της Αιγύπτου - iefimerida.gr

Η γιγάντια σαρκοφάγος του Φαραώ Σομπεκχοτέπ ανακαλύφθηκε στην Αβυδο της Αιγύπτου

Η γιγάντια σαρκοφάγος του Φαραώ Σομπεκχοτέπ ανακαλύφθηκε στην Αβυδο της Αιγύπτου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ομάδα Αμερικανών αρχαιολόγων κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Αβυδο της Αιγύπτου ανακάλυψε τον τάφο του Φαραώ Σομπεκχοτέπ I, ιδρυτή της 13ης δυναστείας 3.800 χρόνια πριν. Ο τάφος περιελάμβανε επίσης μία σαρκοφάγο που ζύγιζε 60 τόνους.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια είχε ανακαλύψει δείγματα του τάφου πριν από ένα χρόνο ωστόσο δεν ήταν σε θέση να τον αποκαλύψει, ούτε να προσδιορίσει σε ποιόν ανήκε.

Η ταυτότητά του Φαραώ αποκαλύφθηκε όταν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών η ομάδα βρήκε κομμάτια από μια πλάκα με χαραγμένο το όνομα του Σομπεκχοτέπ και εικόνες που τον έδειχναν να κάθεται σε θρόνο,όπως αναφέρει ο υπουργός Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραήμ.

«Είναι ο πρώτος που κυβέρνησε την Αίγυπτο κατά την έναρξη της 13ης δυναστείας. Η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, καθώς ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για τον Σομπεκχοτέπ μέχρι σήμερα» προσθέτει.

Η ανακάλυψη του τάφου στο νότιο αρχαιολογικό χώρο της Αβύδου αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή και το κράτος της Αιγύπτου κατά τη 13η δυναστεία.

Στον ίδιο χώρο, η ομάδα ανακάλυψε επίσης τα απομεινάρια των αγγείων που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά για τη διατήρηση των εσωτερικών οργάνων του σώματος , μαζί με τα χρυσά αντικείμενα που ανήκαν στο βασιλιά .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ