Δεν γλιτώνει ο Λιάπης -Στο στόχαστρο και του Ελεγκτικού Συνεδρίου το εξοχικό στο Καρπενήσι

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη, αφού μετά τον Άρειο Πάγο, και το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει στο μικροσκόπιο το εξοχικό του, το οποίο σύμφωνα με καταγγελίες ανακαινίστηκε με κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για τουριστικούς ξενώνες.Συγκεκριμένα όπως γράφει το real.gr ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε χθες από τον επίτροπο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ευρυτανίας να διεξάγει έρευνα για το εάν η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του τέως υπουργού Μεταφορών στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έγινε με νόμιμες προϋποθέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραβοκύρης ζήτησε συγκεκριμένα να ερευνηθεί εάν προκύπτει θέμα αναζήτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων κοινοτικών ή εθνικών ποσών από κάθε υπεύθυνο. Δηλαδή, εάν προκύπτει θέμα επιστροφής των ευρωπαϊκών ή εθνικών χρηματοδοτήσεων για την ανακαίνιση του σπιτιού του Λιάπη ή σε όποιον άλλον ανήκει η επίμαχη κατοικία και έχει λάβει σχετικά κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια.

Υπενθυμίζεται πως για το αρχοντικό του Μιχάλη Λιάπη έχουν ήδη ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης τόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ