Τι μπορούν να πάθουν τα iPhones όταν εκτίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες - iefimerida.gr

Τι μπορούν να πάθουν τα iPhones όταν εκτίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες

Τι μπορούν να πάθουν τα iPhone όταν εκτίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα iPhone μπορεί να είναι απλές συσκευές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται από τη θερμοκρασία. Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στις Η.Π.Α έδωσαν την ευκαιρία στους κατόχους του πιο... δημοφιλούς κινητού στο κόσμο, να ανακαλύψουν κάποια από τα μειονεκτήματα του.

Συγκεκριμένα, όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, τότε αρχίζουν και οι δυσλειτουργίες για το κινητό της Αpple. Το σύστημα αφής που έχει το κινητό δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, η μπαταρία εξαντλείται πολύ πιο γρήγορα, ενώ όταν το iPhone βρεθεί σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες τότε κλείνει από μόνο του.

Η Αμερικανική εταιρία στην ιστοσελίδα της συμβουλεύει τους πελάτες της να χρησιμοποιούν τα κινητά τους σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες του μηδενός και μικρότερες των 63 βαθμών Κελσίου. Προτείνει επίσης, όταν η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή, το κινητό να παραμένει κλειστό και να φυλάσσεται σε κάποιο ζεστό μέρος. Προειδοποιεί δε τους κατόχους iPhone πως αν χρησιμοποιούν το κινητό τους σε θερμοκρασία κάτω των -4 βαθμών, τότε ρισκάρουν να του δημιουργήσουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Σε πείραμα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί πολίτες, διαπίστωσαν και στη πράξη τις δυσλειτουργίες του κινητού της Apple. Αφού φόρτισαν πλήρως δύο iPhone ίδιας γενιάς, τοποθέτησαν το ένα στο κρύο, ενώ διατήρησαν το άλλο σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από μισή ώρα, το ένα να έχει μπαταρία 99% ενώ το δεύτερο μόλις 86%. Εκτός αυτού όμως, μόλις προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το κινητό που είχαν τοποθετήσει στο κρύο, αυτό έκλεισε αμέσως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple iPhone θερμοκρασία κρύο δυσλειτουργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ