Ερευνα και από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το εξοχικό Λιάπη -Τι ψάχνουν για την επίμαχη χρηματοδότηση - iefimerida.gr

Ερευνα και από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το εξοχικό Λιάπη -Τι ψάχνουν για την επίμαχη χρηματοδότηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, παρέμβαση για την υπόθεση του εξοχικού του Μιχάλη Λιάπη στην Ευρυτανία έκανε και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Καραβοκύρης ζήτησε από τον επίτροπο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ευρυτανίας να διεξάγει έρευνα για το κατά πόσο η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του τέως υπουργού στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έγινε νόμιμα.

Παράλληλα, ο κ. Καραβοκύρης ζήτησε να ερευνηθεί αν προκύπτει θέμα αναζήτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων κοινοτικών ή εθνικών ποσών από κάθε υπεύθυνο. Δηλαδή, εάν προκύπτει επιστροφή των ευρωπαϊκών ή εθνικών χρηματοδοτήσεων για την ανακαίνιση του σπιτιού κ. Λιάπη ή σε όποιον άλλον ανήκει η επίμαχη κατοικία και έχει λάβει σχετικά κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όσο και οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, έχουν ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ανακαίνιση της εξοχικής κατοικίας του κ. Λιάπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ