Ανοικτή η ημερομηνία επιστροφής Τόμσεν στην Αθήνα -Πώς σχολίασε το ΔΝΤ τις εξελίξεις στην υπόθεση του ΤΤ - iefimerida.gr

Ανοικτή η ημερομηνία επιστροφής Τόμσεν στην Αθήνα -Πώς σχολίασε το ΔΝΤ τις εξελίξεις στην υπόθεση του ΤΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτή άφησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την ημερομηνία επιστροφής του επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, στην Αθήνα.

«Αναμένουμε ο Πόουλ Τόμσεν να επιστρέψει [στην Αθήνα] άμεσα. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει προσδιορισθεί» απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Ουίλιαμ Μάρεϊ, ερωτηθείς αν η αποστολή του Ταμείου θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου, για να σημειώσει πως υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα πρέπει να εξετάσει η Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης, όπως το θέμα του Προϋπολογισμού του 2014 (δημοσιονομικό κενό).

Στην ερώτηση πότε αναμένει το ΔΝΤ την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο εκπρόσωπος επικαλέστηκε πρόσφατες δηλώσεις του Τόμσεν, σύμφωνα με τις οποίες η εμπιστοσύνη αναμφίβολα θα επεκταθεί και στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, αν υλοποιηθούν αποφασιστικά οι πολιτικές του προγράμματος. Το ΔΝΤ, τόνισε, δεν θα προβεί σε εικασίες για το πότε μπορεί αυτό να συμβεί, δεδομένου ότι «υπάρχουν αρκετές προκλήσεις μπροστά μας».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014, λέγονας πως το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο στο τρέχον πρόγραμμα στήριξης έως και την λήξη του, το 2016.

Όσον αφορά τον έλεγχο από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ρόλο της Τρόικα στις χώρες με μνημόνια, αρκέστηκε να πει ότι ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρέζα Μογκαντάμ θα ενημερώσει την Επιτροπή για τις απόψεις του ΔΝΤ μέσα στον Ιανουάριο.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για την πιθανότητα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να εγκρίνει την επόμενη εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, έχοντας λάβει διαβεβαίωση από το Eurogroup πως θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό του 2014, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δώσει διαβεβαιώσεις για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να εξεταστούν. Μιλώντας για το ίδιο θέμα, διατύπωσε την άποψη ότι μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ δεν υπάρχουν διαφορές σε θέματα που αφορούν το θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Οι διαφορές έως τώρα είναι «απλά ζήτημα timing», υποστήριξε και «δεν βλέπω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις διώξεις κατά τραπεζιτών από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, αφού έκανε γνωστό πως έχει ενημερωθεί για αυτές, δεν θέλησε να προβεί σε οιοδήποτε περαιτέρω σχολιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ