Σοκ: Το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» φιγουράρει στην κορυφή του Amazon και του iTunes -Πάνω από 100.000 downloads - iefimerida.gr

Σοκ: Το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» φιγουράρει στην κορυφή του Amazon και του iTunes -Πάνω από 100.000 downloads

Σοκ: Το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» φιγουράρει στην κορυφή του Amazon και του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι τουλάχιστον σοκαριστικό! Το ταραγμένο δημιούργημα του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου», έπειτα από 91 χρόνια κυκλοφορίας του και αφού οι θηριωδίες του έπληξαν καίρια τον ανθρώπινο πολιτισμό, συνεχίζει να πουλάει και να γίνεται best seller.

Μάλιστα η e-book έκδοσή του σπάει όλα τα κοντέρ, καθώς τόσο στο γνωστρό ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon, όσο στο iTunes, τα «κατεβάσματα» του συγκεκριμένου βιβλίου δίνουν και παίρνουν.

Οπως εξηγεί ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Κρις Φαραόνε στον Guardian «η αποδοχή της ηλεκτρονικής μορφής του βιβλίου είναι μια μεγάλη έκπληξη για την αγορά. Πάνω από 100.000 χρήστες έχουν κάνει download σε διαφορετικές εκδόσεις του Mein Kampf που τις βρίσκει κανείς ελεύθερα στο διαδίκτυο».

Για να γίνει κατανοητή η... επιτυχία του βιβλίου αξίζει να σημειωθεί πως στην Μεγάλη Βρετανία, η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου-με τιμή 99 σεντς-φιγουράρει στην δεύτερη θέση του chart με τα βιβλία πολιτικής επιστήμης, στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πωλήσεων, amazon.com.

Στον ίδιο ιστότοπο, σε έκδοση Elite Minds, το βιβλίο βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην κατηγορία των βιβλίων για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Οπως εξηγεί ο εκδότης Μάικλ Φορντ«Οι πωλήσεις πάνε θαυμάσια. Το μόνο πρόβλημα στην προώθηση του βιβλίου είναι το ηθικό δίλλημα που αντιμετωπίζουν οι αναγνώστες».Τα ίδια συμβαίνει και στο iTunes που βρίσκεται στην πρώτη θέση του iTunes's Politics & Events chart στην πρώτη θέση. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται τα βιβλία της Σάρα Πέιλιν(κυβερνήτης της Αλάσκα, υποψήφια αντιπρόεδρος του Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές του 2008) και ένα μπεστ σέλερ του 17ου αιώνα.

Οι άνθρωποι της αγοράς του βιβλίου εξηγούν το φαινόμενο της ηλεκτρονικής αγοράς του συγκεκριμένου βιβλίου, έναντι της έντυπης, ως εξής: είναι η ανωνυμία που τους ωθεί σε αυτή την εναλλακτική αγορά. Ο αναγνώστης επιλέγει πιο εύκολα να κατεβάσει το βιβλίο στο i-pad ή το tablet του από το να το παραγγείλει ή να το αγοράσει σε κατάστημα, οπότε και μπορεί να τον δουν αδιάκριτα μάτια.

Επιπλέον η τιμή (μόλις 99 σεντς του δολαρίου) είναι απόλυτα προσιτή για κάθε πορτοφόλι. Ο Χίτλερ είχε συγγράψει το βιβλίο το 1923 και πλέον οι ειδικοί λένε πως παρουσιάζει ανάλογη κίνηση με τα διάσημα ερωτικά μυθιστορήματα, αν και απέχει πάρα πολύ από το να θεωρηθεί παραπλήσιο.
Το βιβλίο πάντως είναι τόσο διάσημο που το Amazon διαθέτει 6 διαφορετικές εκδόσεις του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Amazon itunes Αδόλφος Χίτλερ Ο Αγών μου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ