Γιατί το εστιατόριο Selene της Σαντορίνης θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί το εστιατόριο Selene της Σαντορίνης θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη ετήσια λίστα με τα 101 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου συμπεριέλαβε και το Selene της Σαντορίνης το δημοφιλές γαστριμαργικό σάιτ The Daily Meal.


Ο σκοπός του Selene, γράφει ο συντάκτης του άρθρου, είναι να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα του νησιού. Ανοιξε πριν 27 χρόνια στα Φηρά της Σαντορίνης και αργότερα μετακόμισε στο κέντρο του Πύργου και συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία του νησιού, προσφέροντας έτσι συγκλονιστική θέα από την τραπεζαρία.
Το Selene οφείλει την παγκόσμια φήμη του και σε έναν καινούριο σεφ, τον Νίκο Μπούκη. Το μενού περιλαμβάνει λιχουδιές όπως σαρδέλες σε τάρτα ψωμιού σερβιρισμένες με καρπάτσο μοσχαριού, καρύδια και καρυδέλαιο.
Από τη στιγμή που μετακόμισε στον Πύργο το εστιατόριο πρόσθεσε και μια πιο ανεπίσημη ταβέρνα καθώς και ένα λαογραφικό μουσείο με εκθέματα παραδοσιακής, αγροτικής παραγωγής. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα πακέτο που περιλαμβάνει γευσιγνωσία κρασιού, μια επίσκεψη στο μουσείο, μαθήματα μαγειρικής.

Οι φωτογραφίες είναι από το σάιτ του εστιατορίου:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ