Οδηγός για το Παρίσι... από την ειδικό - iefimerida.gr

Οδηγός για το Παρίσι... από την ειδικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ψηλόλιγνη Γαλλίδα, κόρη μαρκησίου και μοντέλου από την Αργεντινή, έμελλε να είναι αυτή που θα τραβούσε όπλο για να πυροβολήσει στα έξι μέτρα το στερεότυπο της κομψής Παριζιάνας και να σταθεί αγέρωχη επαναδιατυπώνοντας τις αρχές του, χωρίς να προφέρει λέξη. Στα 53 της ξαναπερπάτησε την πασαρέλα του οίκου που λάτρεψε, αφού υπήρξε εικόνα της Chanel από πάντα και για πάντα, ακόμα και όταν δεν διαφήμιζε τα αρώματα ή τα καλλυντικά του.

Η Ines de la Fressange γράφει τον οδηγό για την πόλη του φωτός που έψαχνε κάθε κορίτσι και δεν έβρισκε σε κανένα ράφι βιβλιοπωλείου. Το γαντοφορεμένο χέρι της Ines σου δείχνει έναν δρόμο μακριά από τα πυτζαμάκια Hello Kitty, τις πλαστικές σαγιονάρες και τα δικτυωτά tshirt – το φινετσάτο κεφαλάκι της γνέφει καταφατικά όταν πρόκειται για ρούχα που δανείζεσαι από το αγόρι σου και σωστό παπούτσι. Γιατί “φαντάσου πως ταξιδεύεις για έναν γάμο, και χάνεις τη βαλίτσα σου. Αν φοράς το σωστό παπούτσι, όλα είναι καλά. Σαν το αγαπημένο σου άρωμα.”

Ο οδηγός της de la Fressange είναι σελίδες που συγκεντρώνουν τα πράγματα που της αρέσουν στο Παρίσι, για να τα μοιραστεί με τα πολυάσχολα κορίτσια, εκείνα που δεν είναι αδύνατα, γιατί “έχουν ελάχιστη ώρα στη διάθεσή τους για να ρίξουν όλη τους την κοιλίτσα”. Και φυσικά, τα κορίτσια αυτά δεν έχουν ηλικία, γιατί “η ηλικία δεν παίζει πραγματικά κανέναν ρόλο”.

Το Parisian Chic είναι ένας οδηγός για όσους περπατούν στο Παρίσι και λατρεύουν τα ψώνια (που είναι διασκέδαση, δημιουργική περιέργεια και εξερεύνηση), αλλά και όσους τους συνοδεύουν και προτιμούν να τους περιμένουν πίνοντας καφέ. Αυτούς τους στέλνει στο Cafe de Flore.

Ή τους προτείνει, εν είδει σπα μετά τον ποδαρόδρομο, κεριά από το Cire Trudon.

Οδηγός για το Παρίσι... από την ειδικό | iefimerida.gr 2

Αν πάλι θέλουν ένα αναμνηστικό, προτείνει γάντια Causse. Εσύ πάρτα από κανένα συνοικιακό μαγαζάκι γιατί οι τιμές τους είναι εξωφρενικές.

Και, ναι, από τον οδηγό δεν θα μπορούσαν να λείπει η διάδοχος του τίτλου της πιο σικ γυναίκας της Γαλλίας (κατά την Le Figaro), κόρη της Ines, Nine D’ Urso φωτογραφημένη με τα παριζιάνικα basics από τον Benoit Peverelli. Δες και μιμήσου. Φαίνεται απλό. Είναι; Θα δείξει. Θυμήσου ότι δεν υπάρχουν αγαπημένα κομμάτια. Τα μόνα αγαπημένα είναι η ποιότητα, το ταλέντο και η αισθητική. Δεν το λέω εγώ. Η Ines.

Πηγή: Fashionism

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ