Washington Post: Η ελληνική κυβέρνηση απέκλεισε το κέντρο της Αθήνας για να μην ρεζιλευτεί στους Ευρωπαίους εταίρους - iefimerida.gr

Washington Post: Η ελληνική κυβέρνηση απέκλεισε το κέντρο της Αθήνας για να μην ρεζιλευτεί στους Ευρωπαίους εταίρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ γράφει η Washington Post, η οποία αναφέρεται στα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία έλαβε η ελληνική κυβέρνηση μετατρέποντας σε «φρούριο» το κέντρο της πρωτεύουσας.

«Οι ηγέτες της ΕΕ επαίνεσαν τις προσπάθειες της Ελλάδας να διορθώσει την χτυπημένη από την κρίση οικονομία της την Τετάρτη, καθώς η χώρα ανέλαβε και επισήμως την προεδρία μέσα σε αυστηρά αστυνομικά μέτρα τα οποία παρέλυσαν την πρωτεύουσα λόγω κίνησης για αρκετές ώρες», αναφέρει η Washington Post σε δημοσίευμα της.

Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως «έχοντας γονατίσει κάτω από έναν κενό στον προϋπολογισμό και ένα γιγάντιο χρέος, η Ελλάδα είναι εξαρτημένη σε δάνεια διάσωσης από άλλες χώρες της ΕΕ και το ΔΝΤ και σε αντάλλαγμα για τα δισ. ευρώ που παίρνει η χώρα, οι κυβερνήσεις έπρεπε να επιβάλλουν σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουν την οικονομία της. Οι περικοπές και η μεγάλη φορολόγηση, έχουν οδηγήσει στην αγανάκτηση των Ελλήνων με αποτέλεσμα να γίνονται γενικές απεργίες και βίαιες διαδηλώσεις».

Στη συνέχεια, η Washington Post αναφέρεται και στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας την Τετάρτη, λέγοντας πως «για να αποφύγει τον εξευτελισμό στις τελετές της Τετάρτης, η αστυνομία απαγόρευσε όλες τις διαδηλώσεις για 18 ώρες στο ευρύτατο φάσμα του κέντρου. Οι Αρχές επίσης έκλεισαν τους δρόμους και τους σταθμούς του μετρό, καθώς πάνω από 2.000 αστυνομικοί ενίσχυσαν ένα ''γιγάντιο κορδόνι'' προκαλώντας ασφυξία στην κίνηση στην πόλη για την περισσότερη ημέρα».

Τέλος, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως η Αθήνα ελπίζει να βγει από την σκληρή λιτότητα και να διαπραγματευτεί μια άλλη συμφωνία που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ